• .
  • .
  • .

Contractul de inchiriere a unui loc de parcare in Sectorul 3 se prelungeste automat prin achitarea taxei

În Sectorul 3 taxa pentru parcarea de reședință poate fi achitată în perioada ianuarie-martie la sediile Direcției de Impozite și Taxe Locale, la agențiile C.E.C din sectorul 3, oficiile poștale, dar și prin sistemul național www.ghișeul.ro.

În primele zece zile ale acestui an s-au încasat 400.000 de lei de la  6000 de contribuabili care și-au achitat taxa pentru parcarea de reședință. Menționăm că în sectorul 3 există aproximativ 80.000 de locuri de parcare, dintre acestea circa 55.000 de locuri în parcările de reședință.

În conformitate cu prevederile art. 3 din H.C.G.M.B. nr.124/2008, locurile din parcările de reşedinţă se închiriază pe bază de contract cu valabilitate un an calendaristic, cu drept de prelungire anuală prin achitarea taxei de parcare.

Pe această cale precizăm că locuitorii Sectorului 3 nu trebuie să depună cereri pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare, deoarece achitarea taxei este o măsura suficientă pentru păstrarea acestuia.

Excepţiile de la această regulă o reprezintă persoanele care au modificări legate de autoturismul pentru care a fost închiriat locul de parcare (înstrăinare, modificare număr de înmatriculare), privind imobilul de domiciliu şi/sau adresa de reşedinţă.

În cazul în care prin hotărârea Consiliului General al Municipiului București valoarea acesteia va suferi modificări, persoanele care au achitat taxa de parcare vor putea achita diferenţa ulterior, fapt care nu va afecta valabilitatea contractului de închiriere aflat în derulare.

 

Serviciul Presă

021.318.03.35

presa@primarie3.ro