Centrul Cultural Casa Artelor - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa Centrul Cultural Casa Artelor

Centrul Cultural Casa Artelor

Casa Eliad este un monument istoric de categoria A. Clădirea, aşa cum arată astăzi, a fost realizată în etape începând din secolul al XVIII-lea.
Numele sub care este cunoscut imobilul astăzi provine de la Athanasie Eliad, preşedintele Clubului Hipic Român, cel care a cumpărat proprietatea în perioada 1862-1863.

Începând cu anul 1975 clădirea a devenit Casa de Cultură a Sectorului 3.

Imobilul existent astăzi provine din moştenirea Eliad, păstrând aproape toate elementele caracteristice unei case boiereşti. Adăugirile perioadei posbtelice sunt nesemnificative din punct de vedere structural.

Începând cu anul 2007, clădirea a fost închisă oricărei activităţi publice, starea sa de degradare necesitând intervenţii de urgenţă. După finalizarea lucrărilor de conservare, consolidare, restaurare şi punere în valoare, clădirea dispune de spaţii multifuncţionale destinate manifestărilor cultural-artistice, de la săli individuale de studiu şi repetiţii, până la cele 3 săli de spectacole şi un amfiteatru cu capacitatea de 240 locuri, situat în curtea interioară a clădirii.

Începând cu data de 15 august 2012, clădirea a fost reintrodusă în circuitul public cultural bucureştean.

Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3, din 13.12.2012, denumirea Casa de Cultură Sector 3 a fost modificată în Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3.

Date de contact
Director: Alice Barb
Adresa: Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3, Bucureşti
Telefon: 021.321.58.17

centrulcultural@primarie3.ro.

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti