Centrul Cultural Casa Artelor - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti

Versiune simplificata si adaptata pentru persoanele de dezabilitati. Vezi aici site-ul complet.

<< Inapoi la meniul principal

Centrul Cultural Casa Artelor

Casa Eliad este un monument istoric de categoria A. Clădirea, aşa cum arată astăzi, a fost realizată în etape începând din secolul al XVIII-lea.
Numele sub care este cunoscut imobilul astăzi provine de la Athanasie Eliad, preşedintele Clubului Hipic Român, cel care a cumpărat proprietatea în perioada 1862-1863.

Începând cu anul 1975 clădirea a devenit Casa de Cultură a Sectorului 3.

Imobilul existent astăzi provine din moştenirea Eliad, păstrând aproape toate elementele caracteristice unei case boiereşti. Adăugirile perioadei posbtelice sunt nesemnificative din punct de vedere structural.

Începând cu anul 2007, clădirea a fost închisă oricărei activităţi publice, starea sa de degradare necesitând intervenţii de urgenţă. După finalizarea lucrărilor de conservare, consolidare, restaurare şi punere în valoare, clădirea dispune de spaţii multifuncţionale destinate manifestărilor cultural-artistice, de la săli individuale de studiu şi repetiţii, până la cele 3 săli de spectacole şi un amfiteatru cu capacitatea de 240 locuri, situat în curtea interioară a clădirii.

Începând cu data de 15 august 2012, clădirea a fost reintrodusă în circuitul public cultural bucureştean.

Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3, din 13.12.2012, denumirea Casa de Cultură Sector 3 a fost modificată în Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3.

Date de contact
Director: Alice Barb
Adresa: Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3, Bucureşti
Telefon: 021.321.58.17

centrulcultural@primarie3.ro.

<< Inapoi la meniul principal

© 2015 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3