„Art Club Intercultural”, un proiect pentru elevii Școlii nr. 47 din Sectorul 3 - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

„Art Club Intercultural”, un proiect pentru elevii Școlii nr. 47 din Sectorul 3

Elevii Școlii gimnaziale nr. 47 înscriși în proiectul „Art Club Intercultural” prezintă astăzi, 24 noiembrie, la sala „Gloria”, lucrările și momentele artistice realizate în cadrul proiectului inițiat de Asociația pentru Incluziune Socială „Proetnica” și finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri nerambursabile.
Copiii vor aduce pe scenă dansuri rrome, românești și moderne, o scenetă de teatru, momente muzicale și un recital de poezii. Invitații vor putea admira și lucrări plastice cuprinse într-o expoziție de pictură. Toate momentele și lucrările au fost pregătite de cei mici în cadrul unor art cluburi de muzică, pictură, teatru și lectură, desfășurate pe toată durata proiectului.
„Art Club Intercultural” promovează prin metode de educație non-formală egalitatea de șanse și diversitatea culturală în Școala nr. 47 și comunitatea formată în jurul acesteia, cu populație semnificativă de rromi. În cadrul proiectului s-au înființat patru art-cluburi de muzică, pictură, teatru și lectură, cu activități săptămânale derulate în perioada septembrie-noiembrie.
La clubul de muzică elevii învață noțiunile de bază în canto și pregătesc un program artistic cu piese atât în limba română, cât și rromani. Copiii înscriși la cursurile de teatru forum exersează sub îndrumarea unui actor mijloacele de expresie, improvizația scenică, tehnicile de vorbire și construiesc o scenetă cu tematică anti-discriminare. Lucrările realizate la art-clubul de pictură vor fi prezentate într-o expoziție cu tematică interculturală, iar experiența lecturii le va fi de folos elevilor pentru a pregăti un program de poezii.
De asemenea, pentru cadrele didactice s-au organizat patru workshop-uri de instruire în educație non-formală și interculturalitate. Cadrele didactice sunt îndrumate să aplice aceste concepte în activitățile zilnice de la clasă.
Prin aceste art-cluburi și workshop-uri se are în vedere facilitarea accesului la cultură a aproximativ 80 de elevi și 150 de membri ai comunității din zona Faur-Republica. De asemenea, se dorește creșterea în rândul elevilor a stimei de sine, a capacității de socializare și a gândirii creative. Un alt obiectiv al proiectului este promovarea multiculturalismului și a educației interculturale.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti