„Cu drag, Van Gogh” deschide ultima săptămână de „Cinema în aer liber” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

„Cu drag, Van Gogh” deschide ultima săptămână de „Cinema în aer liber”

Primăria Sectorului 3 propune publicului cinefil, în ultima săptămână de „Cinema în aer liber”, filmul „Cu drag, Van Gogh”, ce va putea fi vizionat pentru a doua oară mâine, 11 septembrie, de la ora 20.30, pe Insula Artelor din Parcul Titan.
Pelicula prezintă viața și moartea controversată a pictorului Vincent van Gogh, fiind nominalizată la Oscar și la Globul de aur. „Cu drag, Van Gogh” sau „Loving, Vincent“ era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său Theo. Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran viața pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale.
Regizoarea poloneză Dorota Kobiela și câștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat un film cum nu s-a mai făcut sau văzut până acum, fiind primul lungmetraj care folosește pictura ca tehnică de animație. Pentru acesta o echipă formată din peste 100 de artiști plastici din întreaga lume a realizat 60.450 de fotograme pictate în ulei. Din această echipă au făcut parte și doi artiști plastici de origine română, Carmen Belean și Cătălina Codreanu.
„Cu drag, Van Gogh” este cel de-al patrulea film dintre cele 10 nominalizate la festivaluri de prestigiu care pot fi vizionate în cadrul celei de-a VI a ediţii a evenimentului „Cinema în aer liber”, organizată de Primăria Sectorului 3.

Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti