„Tata în călătorie de serviciu”, proiectat joi la „Cinema in aer liber” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

„Tata în călătorie de serviciu”, proiectat joi la „Cinema in aer liber”

Parcul Titan - Insula Artelor este locul unde Primăria Sectorului 3 îi așteaptă pe bucureșteni joi, 7 septembrie, de la ora 20.30, la proiecția filmului clasic „Tata în călătorie de serviciu”.
Aceasta este cea de-a patra proiecție, după „Arizona Dream”, „Underground” și „Time of the Gypsies”, dintr-o serie de șase filme în regia lui Emir Kusturica, propuse anul acesta spre vizionare într-o selecție specială retrospectivă.
Filmul prezintă povestea unui puști de șase ani, Malik, al cărui tată este trimis la muncă forțată, fiind suspectat că ar lucra pentru Cominform-ul sovietic (Biroul Comunist de Informații), într-o perioadă în care relațiile dintre Iugoslavia și URSS erau tensionate. Micul Malik crede însă că tatăl său e plecat într-o „călătorie de afaceri”. Pelicula se oprește asupra dificultăților prin care este nevoită să treacă o familie fără tată într-un sistem comunist cu privațiuni.
„Tata în călătorie de serviciu” (1985) a obținut distincția FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) la Cannes, a fost nominalizat la premiile Oscar și Globul de aur pentru „Cel mai bun film străin”.
Accesul publicului la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuit.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti