„Ziua toleranței”, marcată în Sectorul 3 prin proiectul „Prodivers” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaStiri

„Ziua toleranței”, marcată în Sectorul 3 prin proiectul „Prodivers”

Zeci de elevi din zona Faur-Republica au participat ieri, 16 noiembrie, alături de cadre didactice la un eveniment găzduit de sala multifuncțională „Gloria”. Evenimentul a marcat „Ziua toleranței și a diversității” și face parte din proiectul „Prodivers - Cultură și Tradiție Rromani în Educație”, finanțat de Primăria Sectorului 3.
Cei prezenți au urmărit un spectacol de dansuri tradiționale rrome, românești și indiene, mai multe momente muzicale, dar și o prezentare de eseuri și lucrări plastice. Acestea au fost realizate de elevii participanți la concursurile organizate pe durata proiectului. Cu toții au primit diplome și premii. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentat și impactul pe care l-a avut proiectul „Prodivers - Cultură și Tradiție Rromani în Educație” la nivel local.
Spectacolul de joi (16 noiembrie) încheie o serie de patru evenimente, celelalte fiind denumite „Ziua nediscriminării în România” (31 august), „Obiceiuri din străbuni” (15 septembrie) și „Holocaustul” (9 octombrie).
Proiectul „Prodivers” este derulat în zona Faur-Republica din Sectorul 3 de Asociația pentru Incluziune Socială „Proetnica”, în colaborare cu cinci unități de învățământ din zonă: școlile gimnaziale nr. 55, 47, 67, 78 și Mexic. Acesta se adresează elevilor și cadrelor didactice din școlile implicate, dar și părinților.
Scopul proiectului este dezvoltarea unei atitudini de respect față de obiceiurile și tradițiile fiecărui individ din școală și comunitate, dar și a unui comportament social adecvat.
Prin activitățile desfășurate sunt încurajate îmbunătățirea relațiilor interetnice și dezvoltarea unei gândiri creative prin mijloace artistice.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti