Bugetul Local, pus în dezbatere publică - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

Bugetul Local, pus în dezbatere publică

Respectând principiul transparenţei şi continuând seria dezbaterilor cu cetăţenii, Primăria Sectorului 3 a organizat sâmbătă, 4 martie, la sediul din Calea Dudeşti, o discuţie pe una dintre cele mai importante teme care privește comunitatea, Bugetul Local pe anul 2017.

Primarul Robert Sorin Negoiţă, alături de directorii principalelor compartimente ale instituţiei, au vorbit celor câteva zeci de persoane prezente despre priorităţile autorităţii locale pentru acest an, referindu-se atât la investiţiile noi, cât şi la continuarea proiectelor demarate în anii precedenţi.

La capitolul noutăţi, se remarcă în primul rând ceea ce se doreşte a fi noua emblemă pe harta Sectorului 3, Hala Laminor, un obiectiv de proporţii impresionante. Se are în vedere consolidarea şi modernizarea unui spaţiu altădată industrial, întins pe o suprafaţă construibilă de şapte hectare. Ambiţiosul plan al Primăriei Sectorului 3 este de a transforma întreaga structură într-un uriaş complex destinat sportului și culturii.

Intenţia autorităţilor locale este ca toţi copiii şi elevii din Sectorul 3 să  beneficieze în mod gratuit de facilităţile care vor fi create aici.

Întrebat de proiectul „Conceptul  Smart City”, primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță,  a amintit faptul că Sectorul 3 este campion la plățile online privind taxele și impozitele locale.

„În plus, procesul de digitalizare a activității Primăriei Sectorului 3 face progrese semnificative: scopul este acela ca, în aproximativ doi ani, inclusiv solicitarea certificatelor de urbanism să se facă online, făra drumuri și timp pierdut pentru depunerea cererilor. Sigur, mai sunt multe de facut și, din păcate, nu toate depind de noi”, a declarat Robert Sorin Negoiță

În ceea ce priveşte proiectele începute în anii anteriori, Robert Sorin Negoiţă i-a asigurat pe cetățeni că acestea vor continua în acelaşi ritm, alert, referindu-se la anveloparea blocurilor şi reabilitarea grădiniţelor. Nu peste mult timp, va fi inaugurată o nouă creşă, a cărei capacitate va fi de 15 grupe de copii. Totodată, se are în vedere construirea de noi săli de sport, scopul fiind acela ca fiecare şcoală din sector să dispună de asemenea dotări.

Discuţia s-a desfăşurat pe parcursul câtorva ore, întrebările venite din partea cetăţenilor atingând subiecte dintre cele mai diverse, de la buget până la curăţenie, spaţii verzi, protecţia copilului, dezvoltarea sportului de masă, extinderea reţelelor de wi-fi în parcuri, proiectul Smart City.

 

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

 

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti