De Ziua Națională, Primăria Sectorului 3 sărbătorește „100 și La mulți ani!” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

De Ziua Națională, Primăria Sectorului 3 sărbătorește „100 și La mulți ani!”

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să sărbătorească împreună, și în acest an, Ziua Națională a României, în Parcul Al.I. Cuza, sub genericul „100 și La mulți ani!”. Evenimentul festiv, organizat de primărie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, este un prilej de mare bucurie, dar și de emoție pentru toți românii. Acesta se încadrează în seria de manifestări cultural-artistice dedicate Centenarului Marii Uniri.
„100 și La mulți ani!” este un moment de tradiție autentică românească, care va cuprinde fanfară, defilare cu drapel, cântece patriotice, muzică, dansuri și costume reprezententative tuturor zonelor din România, precum și un proiect inedit, unic în peisajul artistic românesc: Maria Tănase Simfonic.
Programul cultural-artistic va avea loc în Parcul Al. I. Cuza și va începe la ora 18.00, la statuia domnitorului, urmând să se desfașoare apoi pe scena montată cu acest prilej în capătul aleii principale. Alegerea acestui loc este motivată de încărcătura simbolică a zilei, dar și de dorința de a marca două evenimente de o importanță majoră pentru istoria neamului românesc: Unirea Mică din 1859 și Marea Unire de la 1918, cu atât mai mult cu cât în anul 2019 se împlinesc 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.
Momentul solemn al evenimentului va fi realizat de Fanfara Angely`s, dirijor Marius Firca. Fanfara va străbate aleea în pași de defilare, iar programul artistic va include Imnul României, precum și marșuri militare și suite folclorice. Ansamblul „Rapsodia Carpaților” va prezenta dansuri inspirate din toate zonele geografice ale României – Moldova, Ardeal, Muntenia, Oltenia, Maramureș, Banat, Oaș, care vor pune în valoare tradițiile și obiceiurile de odinioară.
Evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu un spectacol în interpretarea muzicală semnată de Alexandra Fits - voce & Mariano Castro - pian, alături de Orchestra Camerală (compusă din cvartet de coarde, cvartet de suflători, contrabas, percuție – muzicieni ai Filarmonicilor Brașov, Ploiești, București) și „tradus în imagini” de Mariana Pachiș – ilustrație grafică animată în timp real - sand art. Evenimentul va fi prezentat de actorul Dragoș Silivestru.
Accesul publicului la întregul eveniment este liber.
Manifestările organizate de Primăria Sectorului 3 de Ziua Națională vor deschide seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă în Sectorul 3, care cuprinde evenimente dedicate Crăciunului, în Parcul Al.I. Cuza, și tradiționalul Revelion tematic din Sectorul 3, ce se va desfășura în acest an sub conceptul „Liberi sub cerul liber – 3 decenii de libertate”, în Parcul Titan.
Tot cu ocazia Zilei Naționale, în Parcul Al. I. Cuza, între orele 8.00-15.00, se va desfășura „Maratonul 1 Decembrie”. Competiția este parte din proiectul „România 100 – Educație prin Mișcare”, finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri publice nerambursabile acordate de la bugetul local. Locuitori ai Sectorului 3, antrenați special pentru acest maraton în perioada 16 octombrie-27 noiembrie, se vor alinia pe 1 Decembrie la start pentru una dintre probele alese: 42,2 km, semimaraton – 21,1 km, cursa – 11,1 km, cursa fotoliilor rulante – 3,2 km și cursa cetățenilor Sectorului 3 – 3,6 km.
Prin acest proiect susținut de Asociația Elite Running tinerii și persoanele cu viață sedentară din Sectorul 3 sunt mobilizați să participe la activități sportive în scopul îmbunătățirii stilului de viață, menținerii sănătății și creșterii încrederii în sine.


Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti