Examene finale la „Pepiniera de talente” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

Examene finale la „Pepiniera de talente”

Copiii înscriși în „Pepiniera de Talente”, program gratuit finanțat de Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural „Casa Artelor”, susțin în această perioadă examenele în cadrul Finalei Concurs a programului. Este cea mai importantă evaluare din program, unde fiecare instructor se prezintă cu cele mai bune momente ale sale, în cadrul unei competiții desfășurate la nivelul fiecărui Atelier în parte.

 În weekend-ul ce s-a încheiat au avut loc competiții de arte marțiale, gimnastică ritmică, balet, canto, dans, baschet, vioară, pian, chitară, teatru, arte plastice și scriere creativă. Pentru ziua de 20 mai sunt programate competiții de șah. Rezultatele se vor afișa pe 1 iunie, iar Gala Laureaților va avea loc pe 11 iunie în Parcul Titan.

„Pepiniera de Talente” este un program educațional gratuit care se adresează tuturor elevilor din clasele I-VIII înscrişi în cadrul şcolilor de pe raza Sectorului 3 şi are ca obiectiv creşterea interesului pentru activităţile artistice şi sportive, precum şi implicarea elevilor în activităţi utile pentru dezvoltarea lor personală, ca o completare a cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite în şcoli.

De asemenea, Programul urmărește descoperirea, valorizarea și încurajarea talentelor elevilor prin implicarea acestora în activități extra-curiculare, dezvoltându-le astfel spiritul de echipă, sensibilitatea, creativitatea și competitivitatea.

Programul este organizat de Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Alături de componenta vocațională, Programul se distinge printr-un puternic aspect social, oferind copiilor din Sectorul 3, care provin din medii defavorizate, accesul la o pregătire profesionistă de calitate, cu instructori specializați, venind în sprijinul familiilor cu venituri mici. Programul pune la dispoziția părinților această nouă perspectivă educațională, accesibilă și profesionistă, într-un spațiu securizat și familiar cursantului – unitatea de învățământ.

Astfel, în cadrul Programului sunt disponibile 15 Ateliere, elevii putând opta pentru frecventarea, în mod gratuit, a două dintre acestea: teatru, arte plastice, scriere creativă, canto, dans sportiv, balet clasic, baschet, gimnastică ritmică, şah, arte marţiale, pian, chitară, vioară, violoncel, știință și tehnică.

Înscrierea elevilor la atelierele din program are caracter opţional și se realizează pe baza unui Regulament și a unei fișe de înscriere, puse la dispoziția tuturor celor interesați.

 

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti