Expoziții, un simpozion și un „bazar de primăvară” în școlile din Sectorul 3 - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

Expoziții, un simpozion și un „bazar de primăvară” în școlile din Sectorul 3

În Sectorul 3 Sărbătorile Pascale au fost întâmpinate cu expoziții, un simpozion și un „bazar de primăvară”, organizate zilele acestea de Școlile nr. 22 și 86.

Astfel, elevi și profesori de la Școala Gimnazială nr. 22 „Mexic” au participat astăzi la simpozionul „Paștele, sărbătoarea luminii și bucuriei. Tradiții, credințe și obiceiuri la români”. Simpozionul a fost organizat împreună cu Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București.

În cadrul evenimentului atât reprezentanți din partea celor două asociații, cât și cadrele didactice au susținut prezentări despre sărbătoarea Sfintelor Paști. De asemenea, a fost vernisată expoziția „Rugăciuni în lemn”, cuprinzând un număr de 24 de fotografii cu troițe din zona Olteniei, realizate de Andrei Popete Pătrașcu, profesor de istorie în cadrul Școlii Gimnaziale „Mexic”. Troiţele provin din localităţi unde, pe marginea drumului, „rugăciunile în lemn” sunt prezente într-un număr impresionant. Acestea amintesc de patimile Mântuitorului și de moartea Sa pe cruce, găsindu-și justificare în obiceiuri arhaice. Credințe și obiceiuri asociate sărbătorii au fost readuse astfel în atenția elevilor. La rândul lor aceștia au pregătit ouă pictate și icoane pe carton, ilustrând Răstignirea și Învierea Domnului. Lucrările expuse au fost realizate din timp în cadrul atelierului de pictură al școlii.

De asemenea, elevii claselor Waldorf ale Școlii Gimnaziale nr. 86 au participat ieri la „bazarul de primăvară”, o expoziție în aer liber unde și-au prezentat lucrările realizate. În cadrul expoziției au putut fi admirate și achiziționate decorațiuni confecționate din pâslă și alte materiale textile, ouă de Paști, preparate culinare și accesorii, pregătite cu migală de cei mici. Obiectele au fost realizate atât în clasă, cât și acasă, împreună cu părinții. Banii strânși în cadrul „Bazarului de primăvară” vor merge la bugetul clasei.

De la confecționarea produselor, amenajarea cu grijă a standurilor și până la comercializarea obiectelor, cei mici au dat dovadă de creativitate și de calități „antreprenoriale”. Bazarul de primăvară este organizat de fiecare dată în preajma sărbătorilor pascale și dă posibilitatea copiilor să își exerseze abilitățile practice, de manualitate pentru producerea de mici obiecte care sunt apoi comercializate.

 

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti