Festivalul Ambasadelor, un eveniment unic pe scena și aleile din Parcul Titan - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Festivalul Ambasadelor, un eveniment unic pe scena și aleile din Parcul Titan

Parcul Titan din Sectorul 3 va găzdui, în perioada 7-9 septembrie, evenimentele în aer liber desfășurate în cadrul celei de-a 4-a ediții a Festivalului Ambasadelor (World Experience Festival), cel mai complex proiect multicultural din Europa de Est.
Festivalul reunește anul acesta 70 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale, comunități etnice și minorități naționale, precum și peste 80 de artiști din întreaga lume.
Sub tematica „The sounds of the world - Sunetele lumii”, pe scena din Parcul Titan vor urca artiști din întreaga lume ce vor prezenta spectacole exotice de muzică și performing art, într-un program multicultural plin de culoare și ritm.
Early line-up pe scenă:
- Ahalina Folklore Group (Sudan)
- Terrasonora (Italia)
- Sora, Iwung Foundation (Indonezia)
- Antama (Cipru)
- Roots Revival (Iran, Siria)
- Balkan Taksim (România)
- Marthin Marcos (Argentina)
- The Capoeira Vadiação Group și Barbarossa Samba (Brazilia, România)
- Sin Fronteras (Peru)
- Marthas’s Band (Cuba)
- Swar Arpan (India)
- Serenada (Albania)
- Karaševska Zora (Croația)
- Steysha School of Irish Dancing
- Ikhaya Band (Africa de Vest- Ghana, Guineea)
De asemenea, publicul va putea interacționa cu reprezentanți din partea ambasadelor, organizațiilor și minorităților etnice. La pavilioanele de prezentare din parc, aceștia vor expune obiecte de patrimoniu cultural, vor oferi suveniruri și vor organiza ateliere artistice și degustări gastronomice. Parcul Titan se va transforma astfel, în perioada menționată, într-un primitor bazar multicultural.
Deloc de neglijat, zona de „World Food” va cuprinde restaurante, food trucks, dulciuri și băuturi răcoritoare cu rețete reprezentative pentru țări din America Latină, Asia, dar și din Europa.
Accesul la toate momentele din timpul festivalului este liber.
Festivalul Ambasadelor propune pentru această ediție o abordare creativă de experimentare a lumii și a dialogului intercultural prin intermediul muzicii și al sunetelor, acestea fiind văzute drept o parte identitară a culturii țărilor participante.
Bucureștenii sunt invitați să descopere, fie la ARCUB, fie în Parcul Titan, mai multe țări și civilizații, prin spectacole autentice de muzică live și performing arts, expoziții și instalații interactive, conferințe, cinematografie, gastronomie, tradiții și ateliere creative multiculturale și multietnice.
Totodată, evenimentul celebrează diversitatea patrimoniului cultural mondial într-un singur oraș, transmite mesaje de respect, toleranță și deschidere față de alte culturi și naționalități.
Festivalul Ambasadelor este inițiat și organizat de Asociația ESCU, fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Sectorului 3, Departamentul pentru Relații Interetnice, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al InfoCons-Organizație pentru Protecția Consumatorilor.
Organizat sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018, proiectul este realizat cu Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Toate țările participante pot fi găsite aici:
https://world-experience.ro/participanti/.
Mai multe informații despre festival sunt disponibile pe:
www.world-experience.ro
https://www.facebook.com/worldexperiencefestival/.

Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

 • 12 Iulie 2019

  Seri muzicale în parcurile Alexandru Ioan Cuza și Colțea

    Primăria Sectorului 3 continuă astăzi, 12 iulie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, seria concertelor din cadrul „Stagiunii muzicale estivale” (ediția a XIV-a) cu Matteo  unul dintre cei mai îndrăgiți artiști...

  Citește

 • 05 Iulie 2019

  Spectacolele în parcurile din Sectorul 3

  Primăria Sectorului 3 continuă astăzi, 5 iulie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, seria concertelor din cadrul „Stagiunii muzicale estivale” (ediția a XIV-a) cu invitați noi, Viroica Pintilie&Cvintet. Scenă primitoare va...

  Citește

 • 28 Iunie 2019

  Programul concertelor din acest weekend

  Primăria Sectorului 3 va oferi bucureștenilor și în acest weekend noiexperiențe muzicale, prin concertele în aer liber din cadrul evenimentului „Simfonii de vară (ediția a X-a)”. În parcul Colțea cea de-a X-a...

  Citește

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti