Festivalul de explorare spațială și astronomie „ASTROFEST 2017” s-a încheiat sâmbătă - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

Festivalul de explorare spațială și astronomie „ASTROFEST 2017” s-a încheiat sâmbătă

Ziua Astronomiei a fost sărbătorită sâmbătă, 6 mai, de Primăria Sectorului 3 și de Centrul Cultural „Casa Artelor” care au organizat Festivalul de explorare spațială și astronomie „ASTROFEST 2017”. Evenimentul, organizat în colaborare cu Revista „Știință și Tehnică”, a avut loc în parcarea Bibliotecii Naționale a României.

Bucureștenii interesați de astronomie au participat la prezentări interactive, workshop-uri și demonstrații live cu imprimante 3D performante, la discuții pe teme științifice, spectacole și concursuri cu premii, dar și la o serie de observații astronomice captate cu telescoape profesioniste puse la dispoziție de Revista „Știință și Tehnică”, Astroclubul București și Clubul de Astronomie „AstRomania”.

În cadrul festivalului aceștia s-au întâlnit, la 36 de ani de la zborul spațial românesc, și cu primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu. Discuțiile au fost moderate de profesorul Alexandru Mironov și echipa sa, care au interacționat cu publicul, dezbătând principalele teme de actualitate din domeniul explorării spațiale și al tehnologiilor spațiale.

De asemenea, „Fun Science” a susținut un program special dedicat copiilor participanți la „ASTROFEST 2017”, denumit „Aventurierii Spaţiului”. Cei mici au învățat care este diferența dintre corpuri luminoase și corpuri iluminate, dintre stele și planete și au descoperit caracteristicile fiecărei planete din sistemul nostru solar pornind într-o călatorie imaginară și interactivă.

Festivalul „ASTROFEST 2017” a fost realizat de revista „Știință și Tehnică”, în colaborare cu Centrul Cultural „Casa Artelor”, Primăria Sectorului 3 și Ministerul Culturii.

Reamintim că în anul 2016 Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural „Casa Artelor” a sărbătorit Ziua Astronomiei prin inaugurarea aleii Cosmonauților în parcul Titan, alături Dumitru Prunariu și de alți 12 astronauți din întreaga lume.

 

Serviciul Relații Mass-media                                             

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti