Filmele „Ceai în Sahara”, „Favorita” și „Cinema Paradiso”, la „Cinema în aer liber” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Filmele „Ceai în Sahara”, „Favorita” și „Cinema Paradiso”, la „Cinema în aer liber”

Pentru acest sfârșit de săptămână, Primăria Sectorului 3 a pregătit bucureștenilor filmele Ceai în Sahara”, „Favorita” și „Cinema Paradiso”. Filmele vor putea fi vizionate pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”.

În această seara, de la ora 20.30, va fi proiectat filmul „Ceai în Sahara”, nominalizat la Globurile de Aur pentru regie în 1991.

Filmul lui Bernardo Bertolucci adaptează cartea cu același nume a lui Paul Bowles. Scriitorul însuși a participat la realizarea filmului. O călătorie în Africa pentru a-și salva căsnicia disfuncțională pare un plan bun pentru Kit (Debra Winger) și Port (John Malkovich). Dar pentru că "Ceai în Sahara" nu e o vacanță de vis într-un loc exotic, planurile celor doi sunt date peste cap odată cu sosirea pe continentul African. Relațiile extraconjugale, prostituatele, mafia locală, alcoolul, poliția și bolile contagioase, accentuează tensiunile și suspiciunile dintre cei doi, transformând călătoria salvatoare într-una pe care niciunul din ei nu și-a imaginat-o sau dorit-o.

Tot în Parcul Titan, sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 20.30, bucureștenii au parte de „Favorita”, în regia regizorului grec Yorgos Lanthimos.

 "Favorita"  se ancorează într-o distribuție condusă de Olivia Colman, în rolul reginei Anne a Marii Britanii și într-un isoscel amoros care e povestit în rame de tablouri.

Acțiunea are loc la începutul secolului al XVIII-lea, când tânăra Abigail (Emma Stone) ajunge la curtea regală pe fondul conflictului în care Anglia și Franța susțin tabere rivale pentru succesiunea tronului Spaniei.

Duminică, 8 septembrie, de la 20.30, în Parcul Titan cinefilii pot viziona  pelicula „Cinema Paradiso”, o dramă italiană în regia lui Giuseppe Tornatore.

Filmul îl aduce în lumină pe tânărul Salvatore, poreclit Toto, copilăria și maturizarea acestuia și reflecțiile lui, ca adult, asupra trecutului. Mai mult decât atât, Nuovo Cinema Paradiso este și un mod prin care Tornatore a adus cinste filmului și cinematografiei în general.
Acțiunea peliculei este plasată la Roma, în Italia anilor '80, când Salvatore Di Vita, un celebru regizor italian ajunge acasă și prietena lui îi spune că mama acestuia a sunat și a informat-o că un anume Alfredo a murit. Acela este momentul în care se declanșază flashback-urile lui Salvatore. Restul filmului curge printr-o serie de flashback-uri a căror acțiune se desfășoară imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, în satul natal al lui Salvatore.

 Accesul publicului la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuit.

Mai multe informații pot fi obținute de pe site-urile www.cinemainaerliber.ro., de pe www.primarie3.ro, https://www.facebook.com/primariesector3/ și https://www.facebook.com/Robert.Negoita/ .

 

 Serviciul Presă

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti