Filmele de weekend la „Cinema în aer liber” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

Filmele de weekend la „Cinema în aer liber”

Bucureștenii pot viziona în acest weekend, de la ora 20.30, pe ecranul din Parcul Titan (Insula Artelor), o dramă romantică, o comedie semnată Emir Kusturica și un film care combină ingenios drama și comedia.
Pentru această seară, 8 septembrie, este pregătită drama romantică „The happiest day in the life of Olli Mäki”, o producție finlandeză.
Pelicula este inspirată din povestea adevărată a lui Olli Mäki, faimosul boxer finlandez, care, aflat la începutul carierei sale pugilistice, concurează la campionatul mondial din 1962. Totul, din Finlanda rurală până la luminile Helsinki-ului, îi prevede un viitor strălucitor. Atunci când trebuie să se înarmeze cu agresivitate și concentrare, un singur impediment îi stă în cale: se îndrăgostește de Raija, o prietenă din copilărie. Olli nu se simte confortabil în postura de sportiv profesionist în a cărui obligație intră interviurile și fotografiile de promovare. Scenariul original, plin de căldură și umanism dezvăluie un personaj modest, sensibil, într-un film aproape anti-box, în comparație cu alte pelicule de gen.
În regia lui Juho Kuosmanen, pelicula a obținut în 2016, la Cannes, premiul „Un certain regard” pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină”.
Sâmbătă, 9 septembrie, de la aceeași oră, publicul cinefil și nu numai se va amuza urmărind filmul „Pisica albă, pisica neagră”.
Mult așteptata proiecție este penultima, după „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies” și „Tata în călătorie de serviciu”, dintr-o serie de șase filme în regia lui Emir Kusturica, propuse anul acesta spre vizionare la „Cinema în aer liber”, într-o selecție specială retrospectivă.
„Pisica albă, pisica neagră” este o comedie nebună, cu încurcături și descurcături haioase: un porc mănâncă dintr-un Trabant cu poftă, un bulibașă este iubitor de filme de dragoste vechi, apar șmecheri bătrâni și șmecherii noi, căsătorii „aranjate”, jafuri la drumul mare, răpiri spectaculoase, o iubire ca în „Romeo și Julieta” și un final fericit.
„Pisica albă, pisica neagră” a primit trei premii și o nominalizare la Veneția, precum și o nominalizare la „Academia Europeană de Film”.
De asemenea, duminică, 10 septembrie, tot de la 20.30, va încerca să câștige din nou simpatia publicului filmul „Perfect strangers”, proiectat pentru a doua oară în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” de anul acesta.
Filmul surprinde un grup de prieteni care, adunați în jurul unei mese la cină, improvizează un fel de joc de adevăr sau provocare. Jocul constă în punerea la vedere a telefoanelor mobile așa încât, pe durata cinei, toate mesajele și apelurile telefonice sunt partajate între ei. Încetul cu încetul secretele încep să iasă la iveală, iar cei șapte prieteni au impresia că se află la masă cu niște străini, dându-și seama că nu se cunosc unul pe celălalt după multă vreme petrecută împreună. Regizorul Paolo Genovese reușește să echilibreze comedia și drama în acest film care te va face să te întrebi cât de bine îți cunoști prietenii.
Pelicula „Perfect Strangers”/„Complet străini” a obținut „Premiul Juriului” la Tribeca IFF și distincția pentru „Cel mai bun scenariu” la Cairo IFF.


Serviciul Relaţii Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti