La Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 s-a desfășurat prima ediție a festivalului „I love Lipatti” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

La Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 s-a desfășurat prima ediție a festivalului „I love Lipatti”

În perioada 19-22 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor din cadrul Primăriei Sectorului 3 s-a defășurat prima ediție a festivalului „I love Lipatti”, eveniment dedicat marelui compozitor și pianist cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la nașterea sa.

Timp de patru zile la Centrul Cultural Casa Artelor au avut loc lansări de carte, expoziții, conferințe, proiecții de film și recitaluri. Pe durata festivalului au fost deschise expozițiile „Viața și Opera” și „Portrete”. În cadrul evenimentului au fost lansate cea de-a treia ediție a volumului biografic „Dinu Lipatti”, de Grigore Bărgăuanu și Dragoș Tănăsescu, și primul volum din „Scrisori”, care cuprinde corespondența lui Dinu Lipatti cu cei mai însemnați profesori ai săi: Mihail Jora, Florica Musicescu și Nadia Boulanger.

Scrisorile marelui pianist au fost publicate în colecția „Esențial” a Centrului Cultural Casa Artelor, inițiată și coordonată de Alice Barb.

De asemenea, în cadrul festivalului a fost proiectat și filmul documentar despre ultimul recital al lui Dinu Lipatti, „Le recital de Besançon”, realizat de Philippe Roger, tradus și prezentat de Irina Margareta Nistor.

În completarea programului au susținut recitaluri artiștii Mădălina Pașol, Viniciu Moroianu și Horia Maxim, precum și elevii Colegiului Național „Dinu Lipatti”, fiind interpretată pentru prima dată „Integrala lucrărilor pentru pian solo”.

Conceptul festivalului a fost semnat de regizorul și pianista Alice Barb.

 

Serviciul Relații cu Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

 

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti