Locuitorii Sectorului 3 se antrenează pentru „România 100 - Educație prin mișcare” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaStiri

Locuitorii Sectorului 3 se antrenează pentru „România 100 - Educație prin mișcare”

Pentru cel puțin 120 de persoane din Sectorul 3 înscrise în proiectul „România 100 - Educație prin mișcare” s-a dat startul la antrenamente pregătitoare pentru probele unui maraton ce va avea loc pe 1 Decembrie.
Proiectul este finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri publice nerambursabile acordate de la bugetul local. Prin acesta Asociația Club Sportiv Elite Running și-a propus să atragă cât mai mulți locuitori ai Sectorului 3 într-un program specializat de activități sportive și de antrenamente de grup. Finalul proiectului îl reprezintă competiția de alergare „Maratonul de 1 Decembrie”, ce va marca anul acesta Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri.
Pentru început, până pe 27 noiembrie vor avea loc în Parcul Alexandru Ioan Cuza antrenamente la care vor participa cele 120 de persoane înscrise în proiect. Din acest lot cel puțin 20 sunt tineri cu vârste cuprinse între 12-17 ani, elevi ai școlilor și liceelor din Sectorul 3. Pe durata programului, ședințele de pregătire va fi asigurate de antrenori acreditați. După evaluarea fiecărui participant, aceștia vor fi împărțiți pe grupe valorice și vor beneficia de programe de pregătire specifice fiecărei grupe, în funcție de proba pe care o pot realiza. Pentru marcarea Centenarului Marii Uniri, fiecare participant la antrenamente va fi provocat ca pe durata desfășurării ședințelor să însumeze parcurgerea a minimum 100 de km în alergare.
Persoanele din lot pot opta pentru una dintre următoarele probe ale competiției: „Maratonul 1 Decembrie” - 42,2 km, semimaraton – 21,1 km, cursa – 11,1 km, cursa fotoliilor rulante – 3,2 km și cursa cetățenilor Sectorului 3 – 3,6 km.
Prin acest proiect tinerii și persoanele cu viață sedentară din Sectorul 3 sunt mobilizați să participe la activități sportive în scopul îmbunătățirii stilului de viață, menținerii sănătății și creșterii încrederii în sine. De asemenea, participanții sunt atrași către antrenamentele și competițiile de alergare, prin oferirea unor posibilități de a face mișcare în natură și de a se integra în comunitatea celor care practică sportul de masă.
Mai multe detalii despre desfășurarea acestui proiect se pot obține accesând link-ul http://eliterunning.ro/proiectul-educatie-prin-miscare/.

 

Serviciul Presă
021.0318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti