Obligații de declarare și termene pentru Registrul Agricol al Sectorului 3 - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaStiri

Obligații de declarare și termene pentru Registrul Agricol al Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 completează și actualizează în permanență Registrul Agricol pe care îl are în gestiune cu date privind terenurile situate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 3.         

În acest sens, persoanele fizice sau juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în Registrul Agricol, în termenele prevăzute de art. 11 alin. (1) din OUG nr. nr. 28/2008.

Astfel, între 5 ianuarie și ultima zi lucrătoare a lunii februarie, se declară datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie / unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an. Tot aici se încadrează și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le dețin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții sau sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieșiri.

În continuare, între 1 și ultima zi lucrătoare a lunii mai, se declară datele privind categoria de folosință a terenului, suprafețele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv.

Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să declare date pentru a fi înscrise în Registrul Agricol şi în afara acestor intervale de timp, în cazul în care au intervenit schimbări în proprietate, în termen de 30 zile de la apariţia modificării. 

În scopul actualizării Registrului Agricol, acestea au obligația să declare informații sau orice modificare survenită cu privire la terenurile aflate în proprietate/folosință, construcțiile, utilajele, categoria de folosință a terenurilor deținute, suprafețele cultivate sau tipul culturilor/numărul de pomi.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 atrage atenția deținătorilor de terenuri agricole că nedeclararea, respectiv neactualizarea datelor ce fac obiectul Registrului agricol constituie contravenție, potrivit art. 20, alin. (1), lit. c) din OUG nr. 28/2008. Acestea se sancționează cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, și cu amendă de la 300 de lei la 1500 de lei, în situația persoanelor juridice.

                 

 

Serviciul Presă

021.0318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti