Precizare referitoare la articolul din HotNews - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

Precizare referitoare la articolul din HotNews

În urma publicării articolului „Ce vrea să cumpere Primăria lui Robert Negoiță de 175 milioane de euro: Cățel 3D cu os în gură, dinozaur mâncând un hamburger, crocodil cu tobogan pe spate/Ce probleme majore ridică licitația” pe portalul de știri www.hotnews.ro, Biroul de presă al Primăriei Sectorului 3 este în măsură să transmită următoarele clarificări:

Primăria Sectorului 3 are, în acest moment, un contract valabil de furnizare de mobilier stradal și de aparate de joacă cu SC ADPB SA, societatea Primăriei Sectorului 3. În urma controlului efectuat la finalul anului 2016, Curtea de Conturi a interzis Primăriei Sectorului 3 să mai folosească acest contract pentru achiziționarea produselor de la societatea noastră. În această situație, Primăria Sectorului 3 a fost nevoită să demareze de urgență o procedură de achiziție de tip Acord-Cadru în vederea achiziționării acestor produse. Din cauza grabei, a fost comisă o eroare în estimarea cantităților maximale aferente Acordului-Cadru, ceea ce a dus la anularea procedurii. De asemenea, menționăm faptul că această eroare nu a produs și nu putea să producă prejudicii.

În ceea ce privește descrierea tehnică a produselor, direcția de specialitate din cadrul Primăriei a întocmit caietul de sarcini în urma efectuării unei cercetări de piață. Această cercetare a fost efectuată ținând cont de informațiile găsite pe piața din România. De asemenea, facem precizarea că în caietul de sarcini, la articolele la care faceți referire, pe lângă descrierile respective a fost introdusă și sintagma „Echivalent”, pentru a permite tuturor operatorilor economici accesul egal la procedura de atribuire, potrivit prevederilor Legii nr.98/2016.

„Pentru a evita orice speculație, vom oferi câteva exemple concrete. Niciodată în Sectorul 3 locurile de joacă nu au fost mai bine amenajate, mai bine dotate și mai bine întreținute ca în ultimii 5 ani. Avem cele mai utile, cele mai frumoase și cele mai dotate locuri de joacă din România. Și toate acestea cu bani foarte puțini. Vă prezint, în continuare, situația cu cheltuielile pe acest capitol din ultimii 10 ani. Astfel, în perioada 2006-2011 a fost plătită suma de 81.635.000 lei pentru achiziționarea de locuri de joacă. Spre comparație, în perioada 2012-2016 pentru aceleași produse s-au cheltuit 6.350.000 lei”, a precizat primarul Robert Sorin Negoiță.

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti