Primăria Sectorului 3 a primit avizul privind Planul Urbanistic Zonal restaurare și conversie Hala Laminor - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

Primăria Sectorului 3 a primit avizul privind Planul Urbanistic Zonal restaurare și conversie Hala Laminor

Primăria Sectorului 3 a primit din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale avizul privind Planul Urbanistic Zonal de restaurare și conversie urbană pentru Hala Laminor.

„Avem o veste foarte bună și anume, a fost dat avizul de schimbare a destinației pentru Hala Laminor, acordat de Ministerul Culturii. Suntem pe ultima sută de metri pentru a avea PUZ de schimbare a destinației fostului obiectiv industrial, ceea ce ne va permite să dezvoltăm un centru multifuncțional în Hala Laminor, unde până nu demult se făceau țevi și tancuri. Ne dorim să găsim un partener privat care să investească împreună cu noi și cu Primăria Capitalei în Hala Laminor. Reabilitarea termică, spațiile verzi, locurile de joacă, toate sunt proiecte importante, la fel cum Hala Laminor este un mare proiect”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Ministerul Culturii și Identității Naționale a acceptat intervenția asupra Halei Laminor, respectiv salvarea, consolidarea și schimbarea destinației acesteia într-un complex multifuncțional, în conformitate cu prevederile Legii 422/2001, privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu completările și modificările ulterioare.

De asemenea, s-a primit aviz favorabil pentru realizarea unor alei, în incinta imobilului, menite să faciliteze executarea lucrărilor asupra monumentului istoric, și pentru realizarea unui spațiu de tip esplanadă în zona de S-E a halei.

 Pentru valorificarea Halei Laminor, în suprafață de 130.750 mp, s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și pe toate laturile de platforme destinate circulației pietonale, acces auto pentru servire și parcare pe latura de est, prelungirea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, amenajarea unei piețe

urbane reprezentative, platformă pentru circulație pietonală, organizarea unei rețele stradale care să deservească terenul fostei platforme industriale Faur și să colecteze fluxuri pietonale spre Hala monument.

 

Serviciul Relații Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti