Primăria Sectorului 3 continuă proiectul Școala Socială Sportivă București, în parteneriat cu Fundația Real Madrid - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

Primăria Sectorului 3 continuă proiectul Școala Socială Sportivă București, în parteneriat cu Fundația Real Madrid

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Învățământ și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, continuă proiectul inovator Școala Socială Sportivă București. Acesta este implementat în România de Asociația FDP - Protagoniști în educație, în parteneriat cu Fundația Real Madrid. Obiectivul proiectului este de a sprijini integrarea socială prin sport a copiilor din Sectorul 3 ce provin din familii defavorizate, în care există risc ridicat de abandon școlar. Copiii participanți sunt elevi ai școlilor gimnaziale nr. 67, 55 și Mexic.

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Învățământ, pune la dispoziția proiectului, cu titlu gratuit, terenurile de sport din cadrul unităților de învățământ ale Sectorului 3. De asemenea, DGASPC Sector 3 asigură bugetul serviciilor furnizate precum: transportul copiilor de la şcolile de unde provin către sălile de antrenament şi retur, gustare în fiecare zi de antrenament și echipamentul sportiv adecvat.

Beneficiarii activităților programului sunt 46 de copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani, cu părinți al căror nivel de educație este scăzut și care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă sau chiar a unei surse temporare de venit.

Modelul de formare al Școlii Sociale Sportive București cuprinde suport pentru educația convențională, consiliere specifică nevoilor individualizate ale copiilor, antrenamente sportive și evenimente pentru valorificarea potențialului fiecărui copil.

În această perioadă copii din cadrul proiectului, elevi în clasele I-IV, participă la un program de meditații, o dată pe săptămână, la Școala gimnazială nr. 55. Programul „Laboratorul de meditații” este realizat cu ajutorul a zece voluntari, elevi la licee de prestigiu din București (Colegiul Național Sf. Sava, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Spiru Haret). De asemenea, prin lărgirea ariei de abordare a unor activități complementare, copiii au fost implicați în ateliere de creație, în cadrul cărora au realizat mărțișoare pe care le-au comercializat cu scopul obținerii de fonduri pentru proiect.

DGASPC Sector 3 îşi propune, prin astfel de parteneriate, să ofere copiilor defavorizaţi noi oportunităţi, motivându-i să meargă la şcoală. Totodată, se urmărește consolidarea unor aptitudini generice în ceea ce privește asumarea responsabilităţilor, concentrarea asupra obiectivelor şi auto-motivarea.

Ceilalți parteneri sunt implicați în cadrul proiectului după cum urmează:

- Fundaţia Real Madrid asigură formarea antrenorilor şi supervizează implementarea activităţilor sportive, oferind asistenţă metodologică pentru derularea antrenamentelor la un nivel ridicat de calitate.

- Asociația FDP - Protagonişti în educaţie este responsabilă de managementul proiectului, de mobilizarea resurselor, vizibilitatea în mass-media, coordonarea activităţilor educative din cadrul şcolii, constând în consiliere pentru părinţi şi elevi şi activităţi extracurriculare educative, precum evenimentele de socializare. Împreună cu conducerea şcolilor implicate a selectat grupul de elevi beneficiari ai proiectului. În același timp, asociația asigură o echipă formată din doi antrenori care coordonează antrenamentele copiilor, conform metodologiei Fundaţiei Real Madrid.

Programul Școala Socială Sportivă București se înscrie în conceptul mai larg al responsabilităţii sociale faţă de comunitate. Parte integrantă din strategia Uniunii Europene „Europa 2020”, programul asigură condiţii favorabile incluziunii şi diminuării săraciei, având ca prioritate educaţională reducerea abandonului şcolar timpuriu şi creşterea ponderii populaţiei absolvente a învăţământului preuniversitar.

 

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti