Primarul Robert Negoiță a inaugurat Casa de Tip Familial „Crinul Alb” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaEvenimente

Primarul Robert Negoiță a inaugurat Casa de Tip Familial „Crinul Alb”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi Casa de Tip Familial „Crinul Alb” din str. Jean Steriadi nr. 40A, destinată copiilor cu dizabilități.
Aici vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități „Crinul Alb”. Acest centru a trecut printr-un proces de închidere inițiat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 și de Fundația „Hope and Homes for Children România” în anul 2015, care a inclus o serie de acțiuni comune, atât în perioada premergătoare mutării, cât și după mutare.
„Suntem preocupați în permanență să îmbunătățim serviciile sociale pentru copiii cu dizabilități sau aflați în dificultate. Încercăm să le creăm în aceste căsuțe un mediu apropiat de cel familial, așa încât să-și dezvolte cât mai multe deprinderi de viață independentă. De aceea, sper ca împreună să facem aceste căsuțe de tip familial cât mai atractive și mai bine dotate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
Casa de Tip Familial „Crinul Alb” a fost construită în baza convenției de colaborare încheiată de DGASPC Sector 3 cu HHC în anul 2015, aprobată prin HCLS nr. 217/2015 care prevedea printre altele ca, odată finalizată și dată în folosință construcția, HHC să doneze casa de tip familial către DGASPC Sector 3.
Scopul înființării acestei case de tip familial este acela de a oferi un cămin copiilor cu dizabilități (separați temporar sau definitiv de părinți/susținători legali), servicii de asistență socială, așa încât aceștia să își dezvolte deprinderile necesare unei vieți cât mai independente.
„Dăruim căsuța acestor copii minunați și pentru asta mulțumim celor care ne-au sprijinit în acest demers. Mulțumim direcției pentru protecția copilului din acest sector, unde am găsit deschidere și abordare inovatoare în lucrul cu copiii, și Primăriei Sectorului 3, căreia îi solicităm în continuare ajutorul pentru că mai există un centru de plasament, Pinocchio, cu 25 de copii. Suntem astfel la un pas distanță de a avea și în Sectorul 3 o infrastructură de servicii sociale de tip rezidențial care să se apropie cât mai mult de un model familial”, a declarat directorul național adjunct HHC, Bianca Stegeran.
Casa are o capacitate de 12 locuri pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, încadrați într-un grad de handicap, cu domiciliul în Sectorul 3. Aceasta oferă, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, copiilor și tinerilor găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.


Serviciul Relaţii Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti