Primarul Robert Negoiță participă în Estonia la o vizită de lucru cu privire la digitalizarea activității administrației publice - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Primarul Robert Negoiță participă în Estonia la o vizită de lucru cu privire la digitalizarea activității administrației publice

Robert Negoiță, președinte al Asociației Municipiilor din România și primar al Sectorului 3, participă începând de ieri, 5 martie, la o vizită de lucru în Estonia.
În cadrul întâlnirii e-Estonia, specialiştii estonieni au prezentat o imagine asupra procesului de digitalizare implementat în ţara lor, dar şi asupra modalităţilor de acţiune pentru evoluţia acestui sistem. Programul de lucru al delegației AMR a inclus și o întâlnire cu specialiști din cadrul centrului de excelență IT pentru municipalități.
De asemenea, reprezentanții AMR au purtat discuții cu experții Ministerului de Finanțe din Estonia pentru politici regionale și de dezvoltare, aceasta fiind un exemplu de bune practici în reformarea întreg sistemului unităților administrativ-teritoriale. Esenţa acestei reforme a constat în reducerea cheltuielilor, debirocratizare, creşterea puterii financiare şi a eficienţei activităţii în administraţia publică.
Delegația AMR, însoțită de Ambasadorul României în Estonia, Excelența Sa, doamna Daniela Mihaela Cămărăşan, a fost primită și de către primarul orașului Tallinn, Taavi Aas. La Tallinn au vizitat una dintre cele mai moderne stații de sortare și transfer de deșeuri.
„Estonia este, fără îndoială, o țară de la care avem foarte multe de învățat, în tot ceea ce ține de digitalizarea activității autoritaților locale, dar și centrale. Este adevărat, aproape 20 de ani au fost necesari pentru reforma administrativ- teritorială, dar, în prezent, sistemul este unul performant. Cele mai multe operațiuni sunt făcute atât de angajați, cât și de cetățeni, cu un simplu click”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti