Procedura de obținere a autorizațiilor de funcționare, simplificată - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

Procedura de obținere a autorizațiilor de funcționare, simplificată

Reprezentanții Consiliului Local al Sectorului 3 au aprobat o hotărâre privind Regulamentul pentru desfășurarea activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață pe teritoriul Sectorului 3 al Municipiului București.
În urma intrării în vigoare a acestei hotărâri, agenții economici, persoane fizice sau juridice, care desfășoară activități de comercializare a produselor și serviciilor de piață în zone publice sau în orice altă zonă destinată folosinței publice de pe raza Sectorului 3 trebuie să solicite și să obțină de la autoritatea publică locală autorizația sau avizul de funcționare.
Agenții economici vor putea obține acordul, autorizația sau avizul de funcționare de la Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3.
De asemenea, Regulamentul prevede ca agentul economic persoană fizică sau juridică să nu înregistreze, în momentul solicitării acordului / avizului/ autorizației, datorii la bugetul local.
În urma unui amendament, propus de unul dintre consilieri, susținut și de către primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, Regulamentul a fost completat astfel: „(…) verificarea situației fiscale a agentului economic se va efectua, online, de către compartimentul Autorizare al DGPL Sector 3, în baza informatizată a Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale”.
Prin urmare, agenții economici nu mai sunt obligați să prezinte un certificat de atestare fiscală eliberat de DGITL Sector 3 pentru că, potrivit amendamentului suținut și de către primarul Robert Negoiță, reprezentanții Poliției Locale verifică în baza de date informatizată dacă aceștia înregistrează datorii la bugetul local din anii fiscali anteriori.
„Susțin orice inițiativă care duce la debirocratizare și care simplifică sarcinile pe care cetățenii le au. În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local al Sectorului 3, am votat ca, la depunerea dosarului pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a agenților economici, persoanele juridice sau fizice să nu mai fie nevoite să meargă la DGITL Sector 3 pentru a obține o adeverință din care să rezulte că nu au datorii. Verificarea se va face direct la Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3, care va avea acces la baza informatizată a DGITL Sector 3”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.


Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti