Proiectul „Equity through sport for youth development”, lansat la Primăria Sectorului 3 - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Proiectul „Equity through sport for youth development”, lansat la Primăria Sectorului 3

Primarul Robert Negoiță a participat astăzi, 26 februarie, la conferința de lansare a proiectului „Equity through sport for youth development”. Proiectul cu o durată de 18 luni este conceput de Asociația „Do Great Things”, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, pentru programul „Erasmus + Sport”, în care sunt implicate țări precum Bulgaria, Italia, Franța, Finlanda și Grecia.
La eveniment au participat reprezentanți din partea partenerilor internaționali, dar și din partea școlilor reprezentative din Sectorul 3.
Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți incluziunea socială, toleranța, reducerea dificultăților educaționale și promovarea unui stil de viață sănătos, prin desfășurarea unor activități sportive pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 7 și 19 ani din șase școli și licee din Sectorul 3, pentru o perioadă de 18 luni.
De asemenea, se urmărește consolidarea cooperării între instituții și organizații active în domeniul sportului și al activității fizice.
Astfel, 3382 de elevi proveniți din Școala gimnazială „Mexic” (286 de elevi), Școala gimnazială nr. 95 (568 de elevi), Liceul teoretic „Decebal” (1240 de elevi), Școala specială nr. 5 (209 elevi), Școala gimnazială „Voievod Neagoe Basarab” (319 elevi) și din Școala gimnazială nr. 86 (760 de elevi) vor avea șansa de a fi integrați social prin participarea la activități sportive.
Tinerii vor putea să participe la jocuri individuale și de echipă, practicate în sală sau aer liber, precum și la competiții cu premii, iar între parteneri se va încerca stabilirea unui schimb de bune practici prin organizarea unor mese rotunde, conferințe și a unor ateliere de lucru, desfășurate în paralel cu activitățile de incluziune socială.
„Sportul este o componentă importantă atât în viața noastră, cât și în educație. Vă felicit pe toți cei implicați în realizarea proiectului și vă asigur de sprijinul nostru în implementarea acestuia. Sper să conștientizăm cu toții cât de important este sportul pentru sănătate, dar și faptul că prin acesta putem să ajungem mai ușor la tineri pentru dezvoltarea lor și implicit a societății” a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti