Proiectul „Tinerii în dialog cu autoritățile publice locale ale Sectorului 3”, lansat în prezența primarului Robert Negoiță - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Proiectul „Tinerii în dialog cu autoritățile publice locale ale Sectorului 3”, lansat în prezența primarului Robert Negoiță

Primarul Robert Negoiță a participat sâmbătă, 17 februarie, la conferința de lansare a proiectului „Tinerii în dialog cu autoritățile publice locale ale Sectorului 3”. Proiectul este implementat de Asociația „Țara Tinerilor Uniți”, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, printr-o serie de șase întâlniri cu factorii de decizie locali.
„Viața noastră de zi cu zi este într-un fel sau altul influențată de administrația publică, fie ea locală sau centrală. Dintre toate autoritățile primăria este instituția cea mai aproape de cetățean și evident cu cel mai mare impact asupra lui. Pe de o parte, activitățile primăriei influențează inclusiv viața tinerilor și atunci este normal ca acestea să fie cunoscute și de ei. Pe de altă parte, pentru primărie cunoașterea activității este un avantaj, de aceea încearcă să recurgă la mijloace de informare cât mai atractive. Tinerii pot și trebuie să fie liderii de mâine. Iar pentru asta, e nevoie să fie informați corect și implicați în ceea ce se întâmplă în comunitatea în care trăiesc și în țara lor. Odată informați, ei trebuie încurajați să ia inițiativa și împreună să găsim acele metode de a îmbunătăți activitatea administrației publice. Am convingerea că dintre cei care vor participa la acest proiect se vor evidenția tineri cu inițiative, iar dintre acestea unele vor putea fi puse în practică pentru a aduce plus valoare comunității Sectorului 3. Un alt proiect interesant ar fi să constituim în Sectorul 3 un Consiliu al Tinerilor în cadrul căruia să fie dezbătute teme relevante pentru Sectorul 3, urmând ca tinerii reprezentanți să își poată prezenta ideile în Consiliul Local”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
Alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, la eveniment au mai participat viceprimarul Elena Petrescu, consilieri locali și membri ai Asociației „Țara Tinerilor Uniți”.

Proiectul „Tinerii în dialog cu autoritățile publice locale ale Sectorului 3” face parte din programul „Erasmus + KA3- Dialog Structurat”, grant UE pentru organizarea de întâlniri între tineri, factorii de decizie în politicile de tineret și reprezentanți ai autorităților publice responsabile de tineret.
Scopul proiectului este acela de a aduce la masa discuțiilor ambele categorii, tinerii și factorii de decizie.
Astfel, elevi ai claselor IX-XII din cele 14 licee situate în Sectorul 3, dar și aproximativ 100 de tineri defavorizați sau cu dizabilități, ce se află în evidența DGASPC Sector 3, vor participa la o serie de sesiuni de informare susținute de voluntari ai asociației. La finalul fiecărei sesiuni de informare cei mai implicați elevi vor lua parte la una dintre cele șase întâlniri de dialog structurat, alături de factorii de decizie din instituțiile publice ale Sectorului 3.
Se dorește, astfel, stimularea implicării a aproximativ 1300 de tineri, alături de factorii decizionali, în dezbaterile publice inițiate de Primăria Sectorului 3 privind proiectele ce urmează să fie supuse votului Consiliului Local. În același timp se urmărește încurajarea acestora în propunerea unor proiecte care ar putea rezolva probleme pe care chiar și aceștia le resimt în spațiul public.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti