Proiectul „Viitorul programului COSME după 2020: perspectiva autorităților locale și regionale”, votat în unanimitate în sesiunea plenară a CoR - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaStiri

Proiectul „Viitorul programului COSME după 2020: perspectiva autorităților locale și regionale”, votat în unanimitate în sesiunea plenară a CoR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în calitate de președinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a susţinut miercuri, 31 ianuarie, la Bruxelles, proiectul „Viitorul programului COSME după 2020: perspectiva autorităților locale și regionale”. Proiectul a primit votul unanim al delegaţilor regionali europeni prezenţi la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor- CoR.
„Mă bucur că acest proiect referitor la programul COSME, pentru care am fost raportor la nivelul CoR (Comitetul European al Regiunilor), a primit votul unanim al reprezentanților regionali și locali din UE.
Și mai important, în baza recomandărilor făcute de mine și aprobate ieri, prin acest vot, programul va suferi modificări importante. Dincolo de faptul că va avea un buget mai mare, deci mult mai multe IMM-uri i se vor putea adresa, va garanta până la 80% din împrumut. COSME devine, astfel, un program mai accesibil întreprinderilor mici și mijlocii, dar și mai flexibil.
Un alt element punctat în raportul meu, și pentru care insist mereu, este importanța implicării autorităților locale și regionale în tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri. Iar pentru COSME, întreprinzătorii au nevoie și de informare, dar și de ghidare. Iar acestea pot veni tocmai dinspre autoritățile locale.
La nivelul Secorului 3, am creat chiar un departament care să se ocupe direct de IMM-uri. Tocmai fiindcă este nevoie de o comunicare permanentă, directă și deschisă, dar și de sprijin avizat, în momentul în care întreprinzătorii cer lămuriri sau ajutor pentru aplicarea pe diferite programe europene”, a declarat
Robert Negoiță, președinte al AMR.
Prin acest departament Primăria Sectorului 3 și-a propus să devină partener al IMM-urilor, care vor putea astfel, alături de autoritatea locală, să atragă fonduri nerambursabile pentru creșterea performanței economice a Sectorului 3.


Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti