Servicii pentru copiii cu autism din comunitatea Sectorului 3 - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe X

Acasa PresaStiri

Servicii pentru copiii cu autism din comunitatea Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului acordă, în parteneriat cu Asociaţia Help Autism, servicii terapeutice pentru copiii cu tulburări de spectru autist, precum și servicii sociale pentru depistarea precoce a celor cu întârziere în dezvoltare.

În perioada 2014-2016 au beneficiat de intervenţie timpurie prin servicii gratuite de terapie de recuperare 51 de copii cu vârsta începând de la un an.

În baza acestui parteneriat public-privat a fost inaugurat în 2014 Centrul „Casa Soarelui” (str. Marin Pazon nr. 2B), având ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor cu TSA și a părinților lor prin creșterea accesibilității la serviciile de terapie, consiliere și acces la o educație incluzivă în învățământul de masă.

De asemenea, a fost lansat în anul 2016 proiectul „Campanie de diagnostic precoce a întârzierilor în dezvoltare”. Acesta a avut ca scop promovarea activităţilor Asociației Help Autism în vederea creşterii gradului de conştientizare şi accesului la furnizarea de servicii sociale pentru depistarea precoce a copiilor cu întârziere în dezvoltare (întârziere de limbaj, tulburări de spectru autist şi tulburări asociate).

În cadrul campaniei au fost evaluaţi 471 de copii cu vârste cuprinse între unul şi trei ani din creşele aflate în subordinea DGASPC Sector 3.

Asociaţia HelpAutism se implică activ de aproape patru ani în derularea de programe de conştientizare a autismului şi are ca misiune crearea de mecanisme, servicii şi proiecte destinate îmbunătăţirii vieţii familiilor cu copii cu tulburare de spectru autist şi creşterea gradului de recuperare a acestora prin diagnostic precoce şi intervenţie timpurie.

 

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti