Ultimele trei proiecții la „Cinema în aer liber” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Ultimele trei proiecții la „Cinema în aer liber”

Primăria Sectorului 3 aduce în acest weekend, pe Insula Artelor din Parcul Titan, de la ora 20.30, ultimele trei proiecţii de „Cinema în aer liber”. Maratonul filmelor prezentate în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” se va încheia cu peliculele „I, Daniel Blake”, „Life is a miracle” și „Hunt for the wilderpeople”.
Astfel, vineri, 15 septembrie, de la ora 20.30, filmul „I, Daniel Blake” / „Eu, Daniel Blake” va încerca să cucerească a doua oară publicul cinefil din Parcul Titan.
Pelicula prezintă povestea unui bărbat trecut de 50 de ani din nord-estul Angliei care se îmbolnăvește și are nevoie de asistență socială. În timp ce se luptă să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape dintr-un azil pentru nefamiliști, dar pentru acest lucru trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță.
În regia lui Ken Loach, pelicula a obținut anul acesta premiile Bafta pentru „Cel mai bun film britanic al anului” și César pentru „Cel mai bun film străin”, precum și trofeul Palme d’Or, la Cannes, în 2016.
Pentru sâmbătă, 16 septembrie, este programată, de la ora 20.30, proiecţia „Life is a miracle” / „Viața e un miracol”, regizată de Emir Kusturica. Pelicula este câștigătoare a premiului César pentru „Cel mai bun film al Uniunii Europene” și a primit la Cannes distincția pentru cinema oferită de Ministerul Francez al Educației.
Proiecția este ultima, după „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies”, „When father was away on business” și „Black cat, white cat” dintr-o serie de șase filme în regia lui Emir Kusturica, propuse anul acesta spre vizionare la „Cinema în aer liber”, într-o selecție specială retrospectivă.
O coproducție Serbia, Muntenegru și Franța, filmul își plasează acțiunea într-un sat bosniac. Ce poate fi mai bun pentru un sat bosniac decât o cale ferată cu o extraordinară priveliște, pentru a atrage mai mulți turiști în zonă? Ce poate fi mai nociv pentru turism decât războiul? Luka, protagonistul filmului, construiește calea ferată și închide ochii în privința războiului. Soția acestuia fuge cu un muzician, iar fiul său este chemat la armată. Viața lui Luka devine un câmp de bătălie, moment în care o întâlnește pe Sabaha.
Duminică, 17 septembrie, la ora 20.30, seria proiecțiilor se va încheia cu „Hunt for the wilderpeople” / „Vânătoarea sălbaticilor”, proiectat a doua oară la „Cinema în aer liber”. Pelicula a obținut „Premiul Publicului” la Festivalul Fantasia și la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, „Cel mai bun film internațional” la Galway Film Fleadh și „Cel mai bun film” la festivalurile din Boston, Seattle și San Francisco.
„Hunt for the wilderpeople” dezvăluie povestea lui Ricky (Julian Dennison), un puști orfan, crescut în plasament de o familie la oraș. Ajuns la o nouă familie care locuiește în zona rurală a Noii Zeelande, Ricky se simte la locul lui, în sfârșit, alături de iubitoarea mătușă Bella, arțăgosul unchi Hec și câinele Tupac. În urma unui eveniment tragic, Ricky ar trebui să plece la o altă familie. Băiatul fuge însă în sălbăticie, Hec pornește în căutarea lui, amândoi devenind apoi țintele unei urmăriri amuzante.
Cele 24 de filme din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” au fost oferite gratuit de Primăria Sectorului 3 în perioada 15 august - 17 septembrie.

Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti