Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită în Parcul Titan din Sectorul 3 - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită în Parcul Titan din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a sărbătorit Ziua Națională a României în Parcul Titan, care a fost gazda unui maraton și a unui spectacol conceput pentru sărbătorirea celor 99 de ani de la Marea Unire.
La maraton au participat 873 de alergători amatori și profesioniști, atât din România, cât și din alte țări: Japonia, Italia, Marea Britanie, Olanda și Republica Moldova.
Competiția, aflată la cea de-a VII-a ediție, a cuprins următoarele probe:
- Maratonul „1 Decembrie’’ (42.2 km) unde s-au impus la open masculin Ștefan Daniel Lupu cu 2h 46min 54sec, iar la open feminin Oana Irina Terteleac cu 3h 24min 36sec;
- Semimaratonul „E.ON Flash’’ (21.1 km), probă câștigată la open masculin de Alexandru Corneschi cu 1h 11min 40sec și la open feminin de Ilinca-Maria Tempeanu cu 1h 33min 35 sec;
- Cursa „Carrefour Park Lake’’ (11.1 km), ce i-a avut învingători la open masculin pe Cristian Lutic în 37min 19 sec și la open feminin pe Iuliana Stroescu în 46min 01sec;
- Cursa fotoliilor rulante (3.2 km), probă introdusă în acest an, a avut la start cinci participanți care au trecut cu bine linia de sosire, toti fiind răsplătiți la festivitatea de premiere;
- Cursa Cetatenilor Sectorului 3 (3.5 km) a adus la start 73 de locuitori ai Sectorului 3, dintre care primii trei clasați (masculin respectiv feminin) au fost premiați.
Competitia sportivă a încheiat proiectul ,,Educaţie prin Mişcare”, finantat de Primăria Sectorului 3, ce s-a derulat în intervalul octombrie-decembrie. Scopul acestuia a fost educarea tinerilor și a persoanelor cu viață sedentară din Sectorul 3, prin atragerea către activități sportive în scopul îmbunătățirii stilului de viață, a menținerii sănătății și a creșterii încrederii în sine.
De 1 Decembrie s-a desfășurat în parc și spectacolul „Titanum”, sub genercul „Pregătiți de Centenar”. Evenimentul a inclus tablouri succesive prin care publicului spectator i-au fost prezentate momente cheie, definitorii pentru evoluția poporului român din ultimii 99 de ani, precum și elemente tradiționale, populare, biblioteca personalităților și industrializarea.
Spectacolul „Titanum” a fost realizat de Zoli Toth Project și în cadrul acestuia au evoluat 42 de artiști, precum Corul de Copii si Tineret Symbol, dirijat de Luminița Guțanu-Stoian, Ansamblul Rapsodia Carpaților, coordonator Cătălin Macrea, acompaniați de o orchestră de coarde și Alina Radu cu momente de dans contemporan.
Zoli Toth a adus pe scenă butoaie, cuve de inox, toacă și diferite instrumente din lemn, alături de tobe, marimba și vibrafon, vioară și violoncel, proiecții video speciale și un light design spectaculos, invitatul special al serii fiind toboșarul Claudiu Purcarin.


Serviciul Relații Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti