sector 3
Presă

DGASPC Sector 3 pune cinci apartamente la dispoziția medicilor din Spitalul Victor Babeș

12.05.2020
DGASPC Sector 3 pune cinci apartamente la dispoziția medicilor din Spitalul Victor Babeș

     Primăria Sectorului 3 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 pune la dispoziția cadrelor medicale din Spitalul Victor Babeș cinci apartamente complet mobilate și utilate de IKEA alături de Asociația Help Autism și partenerii săi.
     “Întrucât, în prezent, nu sunt găzduiți copiii din sistemul de protecție specială în aceste apartamente, ne-am gândit să ne folosim în mod eficient resursele și să le punem la dispoziția cadrelor medicale din Spitalul Victor Babeș, cu atât mai mult cu cât acestea se află în apropierea spitalului. Chiar dacă ne aflăm la finalul stării de urgență, activitatea medicilor din spital este la fel de intensă și au nevoie în continuare de un spațiu în care să locuiască, fără riscuri pentru propriile familii”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
     Apartamentele vor găzdui medicii care nu pot reveni la domiciliile proprii după terminarea programului de lucru în spital.
     „Viziunea IKEA a fost dintotdeauna de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni. De altfel, de la începutul pandemiei generată de COVID-19, compania noastră a făcut tot posibilul pentru a răspunde cât mai multor nevoi. Ne bucurăm că am putut fi parte din acest proiect și că am putut veni în sprijinul medicilor din linia întâi. În astfel de situații este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”, a spus Mircea Ilie – Sustainability Leader IKEA România.
     Inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 a fost susținută de Asociația Help Autism cu sprijinul Candy Hoover România și Philips România care au asigurat dotarea cu aparatură electrocasnică, Palex Construcții și Baustark - care au asigurat lucrările de reparații și igienizare și Vivre care a donat numeroase obiecte pentru amenajarea dormitoarelor, bucătăriilor și băilor din cele cinci locuințe.
     „Această acțiune face parte din contribuția noastră în marea de nevoi cu care sistemul medical se confruntă în această perioadă. Credem că aceste gesturi fac cu adevărat diferența și că este important să găsim soluții acolo unde suntem, punând împreună resursele cu care fiecare poate să vină pentru a ajuta puțin câte puțin activitatea celor din linia întâi”,  a precizat  Daniela Bololoi, președinte Asociației Help Autism.
     Apartamentele vor fi puse la dispoziția medicilor din Spitalul Victor Babeș în cursul acestei săptămâni.


Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro