sector 3
Spații verzi

Spații verzi

test

 

Primăria Sectorului 3, a inițiat în urmă cu 10 ani un amplu program de reabilitare extindere a spațiului verde. Am pornit de la principiul că fiecare metru pătrat de teren acoperit de pământ care generează praf, nu poate reprezenta spațiu verde dacă nu este amenajat cu gazon, gard viu și copaci.

Pentru ca programul de înverzire a sectorului să fie eficient, am găsit o soluție ieftină de irigare a noilor terenuri amenajate. Astfel Primăria Sectorului 3 a implementat un sistem de irigații care folosește apa din lacul natural aflat în parcul IOR, sistem care a  fost extins pe majoritatea bulevardelor.

 În paralel, fiecare porțiune de pământ din aliniamentele stradale, scuarurile centrale ale străzilor, a fost amenajată cu gazon irigat automat, după un program bine stabilit. Apoi aceste porțiuni dar și multe alte suprafețe lipsite de vegetație au fost împădurite cu zeci de mii de copaci de diferite specii rezistente la poluare de care echipele primăriei au avut grijă  și au fost udați constant în primii ani. Ulterior spațiile verzi amenajate au fost completate cu gard viu cu rol estetic, dar și ca o barieră naturală contra prafului.

În cifre, amplul proces de înverzire a Sectorului 3 a presupus în ultimii 10 ani amenajarea a:

  • peste 700.000 de metri pătrați de spațiu verde gazonat și irigat  
  • peste 100.000  de copaci plantați (platani, tei, mesteacăn, metasequoia)
  • sute de mii de fire de gard viu plantate pe scuaruri și aliniamente stradale
  • un parc nou de aproximativ 7 hectare, amenajat în zona Brățării
  • zeci de locuri de joacă și relaxare noi, amenajate în toate carierele și întreținerea în permanență a cel puțin 300

Materiale informative: