sector 3
Presă

Primarul Robert Negoiță a inaugurat Creșa „Greierașul”

28.10.2020
Primarul Robert Negoiță a inaugurat Creșa „Greierașul”

     Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, 28 octombrie, creșa „Greierașul” (str. Marin Pazon nr. 2B).
      Așa cum ne-am angajat creștem masiv capacitatea la creșe și la grădinițe. Avem zece clădiri în lucru în acest moment. Pe lângă cea de acum, alte trei vor fi inaugurate în perioada imediat următoare. Aceasta este complet pregatită să primească copii. Este o zonă pe care noi am tratat-o cu multă atenție în ultimii opt ani de zile și în următorii patru ani vom avea aceași preocupare în această direcție. Aceste investiții le-am început înainte de pandemie și acum vin la fix, pentru că o dată cu pandemia  a scăzut și capacitatea în creșe pentru că s-au schimbat normativele și modul în care organizăm activitatea”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
     Am fost o întreagă echipă care a avut acest obiectiv comun, acela de a dezvolta servicii de tip creșă, cu atât mai mult cu cât cererea este foarte mare fiind cel mai mare sector. În acest moment avem cel mai mare număr de copii din creșă comparativ cu celelalte sectoare din București și în continuare dorim să creștem capacitatea. Am reușit să finalizăm și să soluționăm toate cererile aflate pe lista de așteptare. Ne bucurăm că am avut această  ocazie și  susținerea domnului primar în mod constant și drept urmare după data de 1 noiembrie îi așteptăm pe micuți în noile creșe”, a declarat doamna Mihaela Ungureanu, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.
     Creșa „Greierașul” are o capacitate de 50 de locuri (cinci grupe) și un program de funcționare de luni până vineri între orele 6.30- 18.00. Copiii locuitorilor Sectorului 3 beneficiază de o creșă construită și dotată după ultimele standarde europene, în care vor primi servicii de îngrijire și educație timpurie, de calitate.
     Spațiile generoase în care își vor desfășura activitatea copiii, respectiv săli de joc și dormitoare, sunt dotate cu mobilier cu un design vesel și atragător, adecvat vârstei  și corespunzător nevoilor acestora, precum și cu grupuri sanitare proprii, amenajate și dotate cu obiecte sanitare adaptate vârstei, respectându-se toate normele igienico-sanitare în vigoare.
     Amenajarea acestor încăperi prin inserarea de suprafețe vitrate conferă acestei creșe spații luminoase și primitoare, în care procesul de educație timpurie se va desfășura prin dezvoltarea de programe adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor specifice copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.
     Locurile din noua creșă vor fi ocupate de către copiii ai căror părinți au depus cerere de înscriere în aplicația online, în sesiunea desfășurată, în perioada 22-26 iunie 2020, care au avut ca primă opțiune Creșa ”Greierașul” și care, în prezent, se află pe lista de așteptare a acestei creșe. Aprobarea cererilor se va efectua în funcție de numărul de ordine de pe lista de așteptare.


Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro