Campania „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL”

15.03.2021
Campania „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL”

Primăria Sectorului 3 împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 a desfășurat în perioada 1-8 martie 2021 Campania „Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul”.
     Prin această campanie au fost promovate serviciile oferite victimelor violenței domestice de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 și au fost oferite informații cu privire la autoritățile care sunt abilitate să asiste victimele.
     Cu sprijinul Asociației Șoapta Florilor, partener în această campanie, au fost oferite 130 de pachete cu produse cosmetice Elmiplant și Loncolor femeilor învingătoare ale violenței domestice sau femeilor cu o situație materială dificilă, iar prin intermediul Attitude Salon, Addict Salon, Maria’s HairStyle, Glow up Salon, Salon Miniș, au beneficiat de servicii de înfrumusețare 29 de femei.
     De asemenea, partener în această campanie a fost ParkLake. Astfel, 60 de femei au primit câte un voucher în valoare de 150 lei pentru a achiziționa haine pentru ele sau pentru copiii lor.
     Întrucât campania a avut ca scop și creșterea gradului de conștientizare a consecințelor grave pe care le are violența domestică asupra femeilor, ParkLake a găzduit expoziția de fotografie realizată împreună cu fotograful Mircea Netea, care redă ipostaze ale experiențelor traumatizante prin care trec femeile. În perioada 8-12 martie, în urma evenimentului de strângere de fonduri organizat de Asociația Your Educated Society cei care au dorit să susțină beneficiarele Adăpostului Sfânta Maria din Sectorul 3 s-au făcut donații pe platforma Galantom.
     Cu sprijinul Asociației Your Educated Society, a fost realizat un film de scurt metraj în care sunt simulate acte de agresiune între parteneri de cuplu în public pentru conștientizarea și educarea trecătorilor în ceea ce privește fenomenul violenței domestice.
     În cadrul campaniei au fost organizate două mese rotunde la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ONG-uri, precum și alte instituții cu atribuții în gestionarea cazurilor de violență.
     La aceste dezbateri au fost abordate teme cu privire la problematica violenței domestice, măsurile de prevenire și combatere a acestui fenomen din perspectiva fiecărui factor decizional, precum și furnizarea de servicii integrate victimelor.
     Desfășurarea campaniei „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL” a evidențiat importanța dialogului între instituții și societatea civilă, astfel încât  femeia abuzată să primească sprijin din partea instituțiilor abilitate, asigurându-i dreptul la siguranță și la o viață lipsită de violență.

“Pentru mine toate aceste femei sunt niște învingătoare. Au avut curajul de a începe o viață nouă fără suferința cauzată de abuzurile partenerului. Sper că mesajul nostru adresat tuturor femeilor care trec prin experiențe similare a ajuns la acestea și au înțeles că nu sunt singure și că pot conta pe sprijinul nostru. Săptămâna aceasta am auzit povești de viață care m-au cutremurat, dar care mă fac să continuu și cu mai multă motivație proiectele de protecție socială.” Lucian Judele, Viceprimar Sector 3

“Primăria Sectorului 3 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului Sector 3, își exprimă angajamentul de a continua, atât prin acțiuni individuale, cât și prin acțiuni comune desfășurate cu sprijinul permanent al partenerilor, măsurile de prevenire și combatere a violenței împotriva copiilor și femeilor, precum și sprijinul și protecția necesară pentru victimele violenței domestice”, a declarat doamna Mihaela Ungureanu, Directoare Generală – DGASPC Sector 3

“Am citit la un moment dat un mesaj pe un perete: nimeni nu poate gândi și lovi în același timp. Educația timpurie este cel mai bun remediu pentru ca o societate să scadă cât mai mult posibil rata violenței de orice fel. Ne-am alăturat campaniei Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul. pentru că împreună cu autoritățile locale și cele centrale ne dorim să dezvoltăm proiecte de educare, de cunoaștere a drepturilor pe care victimele le au, de conștientizare a întregii populații de a nu rămâne pasivă în fața violenței.”
Adina Săniuță, Vicepreședintă YES – Your Educated Society

“Dacă implicarea Asociației Șoapta Florilor a adus un zâmbet pe fața doamnelor care s-au confruntat cu violența domestică și traficul de persoane ne bucurăm mult, fiindcă aceasta este misiunea asociației noastre, să schimbăm în bine viața femeilor abuzate. Și chiar am văzut chipuri bucuroase, la coafor, privindu-se în oglindă după ce au fost aranjate și femei încântate, surprinse plăcut, când le-am oferit în dar produse cosmetice de la Loncolor și Elmiplant, pe 8 Martie”, a declarat Isabela Ștefan-Iorga, Președinta Asociației Șoapta Florilor

“Suntem bucuroși să facem parte din minunata inițiativă a viceprimarului Lucian Judele! Considerăm că este o responsabilitate colectivă, a noastră a tuturor, aceea de a proteja categoriile de persoane vulnerabile în societatea noastră. De asemenea suntem onorați să ne aducem contribuția la crearea unei lumi mai bune, mai sigure, în care ne putem manifesta liber. Am empatizat direct cu doamnele care ne-au vizitat în salon, întrucât suntem înainte de oameni de business, părinți. Cele mai frumoase schimbări sunt posibile doar ÎMPREUNĂ!” Loredana Dumitru, Purtătoare de cuvânt Attitude Salon

“În viziunea mea toate clientele mulțumite aduc un plus de valoare societății în care trăim. Fiecare clientă merită o culoare excelentă!”
Constantin Dumitru, HairStylist Attitude Salon

021.318.03.35