sector 3
Presă

Primarul Robert Negoiță a inaugurat astăzi Creșa „Ariel”

03.06.2021
Primarul Robert Negoiță a inaugurat astăzi Creșa „Ariel”

     Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, 3 iunie, ora 11:00, Creșa „Ariel” (str. Odobești nr. 3).
     Creșa „Ariel” are o capacitate de 120 de locuri destinate îngrijirii copiilor de până la 3 ani și va avea un program de funcționare de luni până vineri între orele 06:30 și 18:00. Copiii locuitorilor Sectorului 3 vor beneficia de o creșă construită și dotată după ultimele standarde europene, în care vor primi servicii de îngrijire și educație timpurie, de calitate.
     „Îmi face mare plăcere să fiu aici la deschiderea acestui nou corp de la școala nr. 88, în care vor funcționa atât o grădiniță, cât și o creșă. La parter este creșa, iar la etajele 1 și 2 avem grădiniță. Este o investiție realizată cu bani europeni, o investiție absolut necesară, pentru ca la toamnă să avem unde să aducem copiii.  Sunt aproape 400 de locuri în acest corp nou, dintre care 120 pentru creșă. Noi, în Sectorul 3, avem 10 investiții de acest fel și până la toamnă trebuie să le deschidem pe toate, iar angajamentul nostru este că nu vom refuza nicio cerere”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
     Noul corp al Școlii Gimnaziale nr. 88 cu un regim de înălțime P+2E, cu o suprafață construită de 700 mp, cu 32 de săli de clasă destinate unui număr de 355 de copii, va funcționa astfel:

  • Parter: Creșa „Ariel” pentru 120 de copii antepreșcolari;
  • La etajele 1 și 2: Grădinița este formată din 14 săli de clasă pentru 235 de copii
preșcolari, precum și spații comune (spălătorie, uscătorie).
     Accesul copiilor în creșă și grădiniță se va realiza pe intrări separate.
     Imobilul a fost dotat cu mobilier special pentru copii antepreșcolari, iar spațiile generoase în care își vor desfășura activitatea aceștia, respectiv săli de joc și dormitoare, sunt dotate cu mobilier cu un design vesel și atragător, adecvat vârstei și corespunzător nevoilor acestora. De asemenea, grupurile sanitare au fost amenajate și dotate cu obiecte sanitare adaptate vârstei, respectându-se toate normele igienico-sanitare în vigoare. Amenajarea încăperilor prin inserarea de suprafețe vitrate conferă acestei creșe spații luminoase și primitoare.
     Creșa va funcționa începând cu data de 7 iunie 2021, iar beneficiari sunt copiii ai căror părinți au depus cerere de înscriere în aplicația online, ca urmare a sesiunii de înscriere desfășurată în perioada 22-26 iunie 2020. 
     „Creșa va funcționa la parterul clădirii, iar cei 120 de copii își vor începe activitatea în următoarele zile. În ultimii ani numărul de solicitări pentru creșă a fost în creștere.  Din ce în ce mai mulți părinți vin și optează pentru înscrierea copilului la creșă pentru că educația timpurie stă la baza parcursului educațional al copilului pe viitor. Am avut multe emoții, am fost o întreagă echipă coordonată de primarul Sectorului 3  care a contribuit la punerea în funcțiune a acestei creșe”, a declarat Mihaela Ungureanu, director general Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.
     Pentru realizarea acestei investiții de la Școala Gimnazială nr. 88 s-a obținut finanțare prin POR 2014-2020 - Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în valoare de 6.670.626,72 lei, diferența fiind suportată din bugetul local.

 
Serviciul Presă
presa@primarie3.ro

Click pentru a deschide imaginea