sector 3
Presă

Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS), modificat

28.07.2021
Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS), modificat

Primăria Sectorului 3 anunță faptul că, începând de astăzi, 28 iulie 2021, locurile de parcare libere și care sunt în procedură de atribuire vor apărea colorate cu gri în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor (GIS), pentru a ușura urmărirea procesului de atribuire a acestora.

            Concret, locurile de parcare vor fi  GRI  din momentul în care pentru o baterie scoasă la atribuire termenul pentru depunerea cererilor a expirat.

         Din acel moment, și până la finalizarea tuturor procedurilor de atribuire a locurilor libere din bateria respectivă (conform regulamentului, în funcție de caz, fie prin atribuire directă, fie prin licitație), adică până la emiterea autorizațiilor pentru beneficiari, locurile ce au fost scoase la atribuire vor apărea GRI, iar depunerea de noi cereri pentru acestea va fi imposibilă.

          După finalizarea procedurii de atribuire, se va reveni la culorile specifice GIS-ului și pentru aceste locuri: roșu pentru locurile ocupate, verde pentru cele care rămân neocupate, deci libere, albastru pentru cele alocate persoanelor cu dizabilități, portocaliu pentru relocări. Pentru locurile care au rămas libere după procedura de atribuire, cele care vor fi verzi, locuitorii Sectorului 3 vor putea depune cereri pentru acestea.

          De exemplu, dacă o baterie este scoasă la atribuire și termenul pentru depunerea cererilor de către persoanele care nu au o astfel de solicitare depusă este 30 iulie, din data de 31 iulie, ora 00:00, locurile libere vor fi colorate automat cu GRI și nu vor mai putea fi depuse cereri pentru ele. După ce locurile respective pentru care s-au depus cereri au fost atribuite și beneficiarii își primesc autorizațiile, parcările redevin, după caz, roșii, albastre, portocalii, iar pentru cele care rămân neocupate, deci verzi, redevine activă posibilitatea de a depune cereri.

          De astăzi, 28 iulie 2021, sunt colorate cu GRI locurile care au fost scose la atribuire și pentru care termenul de depunere a cererilor a fost 23 iulie 2021. Acest sistem va fi însă valabil și pentru locurile ce vor fi scoase la atribuire în lunile ce urmează.

          Și tot de astăzi, în GIS, mai avem o culoare, respectiv cea MOV. Aceasta va reprezenta locurile rezervate instituțiilor publice.

          Reamintim faptul că, în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor  din Sectorul 3 (GIS), avem următoarele culori pentru locurile de parcare

  • ROȘU- pentru locurile atribuite;
  • VERDE- pentru locurile libere;
  • ALBASTRU- pentru locurile atribuite prioritar în cazul persoanelor cu dizabilități;
  • PORTOCALIU- locurile ce sunt relocate. Culoarea portocalie este valabilă pentru 90 de zile din momentul relocării, după care locul devine roșu

          De reținut:

  1. Cu GRI avem locurile ce au fost scoase la atribuire și unde termenul pentru depunerea cererilor a expirat. Culoarea GRI rămâne activă până când se finalizează procedura de atribuire a locurilor libere din bateria respectivă.
  2. Cu MOV avem locurile rezervate instituțiilor publice.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro