sector 3
Presă

Primăria Sectorului 3 primește cereri pentru ARA și recenzori

08.02.2022
Primăria Sectorului 3 primește cereri pentru ARA și recenzori

    Primăria Sectorului 3 continuă înscrierile pentru cetățenii care doresc să participe la recensământul populației și locuințelor 2022, care se va desfășura în perioada februarie- iulie a.c.

    Aceștia se pot înscrie până la data de 21 februarie, în calitate de ARA (autorecenzare asistată) și până pe 15 martie, ca recenzori (interviu față în față).

    La nivelul Sectorului 3 sunt necesari 333 de recenzori (cu o marjă de +20%) și 25 de ARA (+10%). În conformitate cu OUG nr. 19/2020, persoanele care doresc să devină ARA sau recenzori trebuie să aibă minimum 18 ani, cel puţin studii medii absolvite, fără cazier judiciar, să aibă abilităţi de utilizare a tabletelor şi să deţină capacitatea de a desfăşura muncă pe teren. De asemenea, menționăm că persoanele care se vor autorecenza vor beneficia de o zi liberă plătită, în urma obținerii unui certificat de autorecenzare.

    Acestea pot depune o cerere tip (descarcă formularul) însoțită de o copie a C.I., atât la registratura Primăriei Sectorului 3 din Calea Dudești nr. 191 (program de lucru: luni, marți, miercuri și vineri de la ora 8.30-16.30, iar joi între orele 8.30-18.30), cât și pe adresa de e-mail relatiipublice@primarie3.ro.

    Reamintim că, în acest an, populația României participă la al 13-lea recensământ desfășurat și organizat la nivel european în scopul îmbogățirii și actualizării bazelor de date privind evidența populației și cele mai importante caracteristici ale acesteia.

    Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) este o cercetare statistică bazată pe un cadru solid legislativ intern și extern, fiind coordonat tehnic și metodologic de către Institutul Național de Statistică.

    Informații suplimentare cu privire la atribuțiile ARA și ale recenzorului, dar și detalii legate de desfășurarea recensământului pot fi obținute din OUG nr. 19/2020, H.G nr. 145/2022, dar și de pe site-ul Institutului Național de Statistică (https://www.recensamantromania.ro/cum-devin-recenzor/).

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro