sector 3
Presă

Cupa Titan la caiac-canoe este deschisă pentru practicanții de caiac și dragon boat, sportivi de performanță și amatori

19.08.2022
Cupa Titan la caiac-canoe este deschisă pentru  practicanții de caiac și dragon boat, sportivi de performanță și amatori

 

Cupa Titan la caiac-canoe, ediția de toamnă 2022 va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București. Competiția, finanțată de Primăria Sectorului 3 și  organizată de Asociația Club Sportiv Nautic Titanii, este una cu tradiție în București și se adresează atât sportivilor de performanță, cât și sportivilor amatori.

           Evenimentul include, la fel ca la ediția anterioară din luna iulie, curse de dragon boat pentru sportivii de performanță, dar si pentru persoanele vulnerabile. În cadrul cursei Imunis echipajele vor fi alcătuite exclusiv din persoane supraviețuitoare de cancer de sân. Competiția are un pronunțat aspect ecologic: încurajăm concurenții să aducă recipiente reutilizabile pentru hidratare, reciclăm selectiv deșeurile, iar la final amatorii vor putea participa la igienizarea lacului Titan din caiace.

Competiția cuprinde patru categorii de concurs:

1. Caiac sprint 2000 m, pentru sportivii de performanță din următoarele categorii, masculin și feminin: K1 U12, K1 cadeți (13-14 ani), K1 juniori 2 (15-16 ani), K1 juniori 1 (17-18 ani) și K1 seniori (19-35 ani);

2. Caiac sprint 1000 m, pentru sportivii de performanță din categoria K1 master (35 ani +);

3. Caiac tură amatori, 1000 m, K1 tura open, 19 ani +, masculin și feminin;

4. Dragon Boat, 200 m, care include:

Cursa Imunis, echipe de 10 persoane, toboșar și cârmaci,

Cursa open mixt, 19 ani +, echipe de 10 persoane, toboșar și cârmaci.

  

             Înscrierea la toate categoriile de concurs este gratuită atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cum se face înscrierea

              Formularul de înscriere, programul și toate detaliile evenimentului se găsesc pe pagina competiției (https://www.kayakchampions.ro/cupa-titan)

Cupa Titan a fost creată pentru a promova și dezvolta comunitatea de caiac-canoe din zona București, oferind posibilitatea sportivilor de performanță de a-și testa nivelul de pregătire pentru campionatele naționale. În același timp, cursele dedicate sportivilor amatori au ca scop creșterea popularității acestei discipline sportive în rândul publicului larg, prin promovarea beneficiilor pe care le oferă. Astfel, competiția încurajează mișcarea în aer liber și practicarea sportului pentru persoanele vulnerabile, promovând o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

             Proiect finanțat de Primăria Sectorului 3

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practică cu ambarcaţiuni uşoare, ce folosesc diferite tipuri de vâsle nefixate. Caiacul este un sport care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, capacitatea de efort și atenția distributivă. Dragon Boat este o barcă lungă de 12 metri, în care vâslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un toboșar și ghidate de un cârmaci. Este un sport de echipă care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, sincronizarea și atenția distributivă.

 

Cupa Titan face parte din “Campioni în caiac - Titan”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro