sector 3
Presă

Iluminat eco, în două din parcurile Sectorului 3

18.01.2023
Iluminat eco, în două din parcurile Sectorului 3

 

          Primăria Sectorului 3 a refăcut recent iluminatul în parcurile Gheorghe Petrașcu și Titănel și au fost montate camere de supraveghere pentru creșterea gradului de securitate.

            „Primăria Sectorului 3 nu poate fi indiferentă la scumpirea substanțială a curentului electric din ultimul an. De aceea, am considerat oportun să modernizăm iluminatul public din parcurile din Sectorul 3 și acolo unde avem becurile clasice mari consumatoare de electricitate să le înlocuim cu iluminat performant și economic bazat pe led“, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.     

             Rețeaua electrică din Parcul Titănel era degradată și ineficientă din punct de vedere al performanțelor de iluminare și a consumului de energie și din acest motiv aceasta a fost înlocuită complet.

             Iluminatul parcului este acum asigurat de 140 de stâlpi, distribuiți uniform, astfel încât să nu existe zone neacoperite. Noul sistem de iluminat este unul modern, cu lămpi LED ce asigură un nivel ridicat de iluminare, o durată de viață mai îndelungată și un consum redus de energie.

           Înlocuirea infrastructurii de cablare a avut ca scop eliminarea pericolelor la care pot fi expuși cetățenii în cazul avariilor cauzate de vechimea și  de nivelul de uzură a sistemului actual, dar mai ales îmbunătățirea iluminării.

Odată cu refacerea instalației electrice, pentru sporirea siguranței cetățenilor, au fost instalate și 30 de camere video, conectate direct la Dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală – tel. 021. 9543. Cu ajutorul acestui sistem pot fi monitorizate cu ușurință situațiile în care este necesară intervenția unui echipaj de poliție, cu mult înainte de a primi o sesizare. 

 

Lucrări de anvergură și în Parcul Gheorghe Petrașcu

           În acest parc au fost schimbați aproximativ 100 de stâlpi, aceștia incluzând corpuri de iluminat cu led. De asemenea, au fost montate camere de supraveghere, și acestea fiind conectate la dispeceratul Poliției Locale Sector 3. Cu această ocazie, facem și un apel către cetățeni să reclame orice situație în neregulă. În prezent în parc se fac ultimele retușuri și, începând cu săptămâna viitoare când totul va fi gata, invităm cetățenii să se bucure de o plimbare în acest parc, mai ales că vremea bună anunțată ne invită la relaxare în aer liber .

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro