„Maratonul de 1 Decembrie”, eveniment de marcă în parcul Alexandru Ioan Cuza

29.11.2023
 „Maratonul de 1 Decembrie”, eveniment de marcă în parcul Alexandru Ioan Cuza

De Ziua Națională a României, peste 800 de alergători, din țară și de peste hotare, se vor aduna în parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 la „Maratonul de 1 Decembrie” (ediția a XIII-a).

Pasiunea pentru alergare, tradiția de a sărbători împreună Ziua României și dorința de a face bine îi vor uni pe 1 Decembrie pe cei 800 de participanți, unii dintre ei sportivi de performanță, alții alergători amatori sau paralimpici.

Probele maratonului

Sportivi din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Japonia, Marea Britanie, Elveția și Germania vor lua startul la următoarele probe:

• Maraton (42,2 km – start la ora 9.00);
  • Semimaraton (21,1 km – start la ora 9.00);
  • Cursa 11,1 km (start la ora 11.00);
  • Cursa fotoliilor rulante (3,2 km – start la ora 12.10);
  • Cursa cetățenilor Sectorului 3 și a adolescenților (3,95 km – start la ora12.15).

Componenta caritabilă

În cadrul evenimentului se va desfășura și o cursă dedicată persoanelor cu dizabilități locomotorii. Cauze caritabile asociate maratonului vor fi susținute de Asociația „Schimbă Viața unui Copil”, Asociația „Fabrica de Daruri”, Climb Again, Asociația Help Autism și Asociația „Niciodată Singuri”.

Despre proiect

De 1 Decembrie, participanții se vor bucura, la finalul curselor, de tradiționalele sarmale, cozonacii românești și alte dulciuri binecunoscute românilor.

Evenimentul de alergare „Maraton 1 Decembrie 2023” este parte a proiectului „Educaţie prin Mişcare 2023”. Acesta beneficiază de finanțare nerambursabilă, alocată din bugetul local al Primăriei Sectorului 3.

Competiția „Maraton 1 Decembrie’’, ajunsă deja la ediția a XIII-a, este organizată de Asociaţia Clubul Sportiv Elite Running, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3.

Evenimentul promovează alergarea în aer liber și un stil de viaţă sănătos. Încă de la prima ediție, prin această competiție organizatorii și-au propus ca alergătorii să celebreze anual Ziua Națională, uniți printr-o pasiune comună.​