Vești bune pentru Sectorul 3! Asociațiile de proprietari pot solicita amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor

21.12.2023

La nivelul Sectorului 3 a fost aprobat, în ultima ședință a  Consiliului Local, „Regulamentul privind salubrizarea terenurilor virane și amenajarea spațiilor verzi aferente condominiilor”.

Regulamentul permite asociațiilor de proprietari din Sectorul 3 să amenajeze spațiile verzi aferente locuințelor de tip condominiu, cu acordarea de consultanță gratuită din partea Primăriei Sectorului 3. În acest sens, asociațiile de proprietari pot solicita material dendrologic pentru amenajarea spațiilor verzi aferente condominiilor. Amenajarea se va face cu condiția ca acestea să rămână de folosință generală, să-și păstreze destinația de spațiu verde, iar starea lor să fie îmbunătățită.

Asociațiile de proprietari vor depune o solicitare scrisă, însoțită de o schiță cu amenajarea propusă, în care vor fi prezentate tipurile de vegetație dorite. Între asociație și Sectorul 3 se va încheia ulterior un acord de colaborare.

În ultima perioadă, locuitorii Sectorului 3 au transmis numeroase sesizări privind reducerea suprafeței, schimbarea destinației sau starea insalubră a terenurilor amenajate ca spații verzi în parcările condominiilor. Tot aici sunt cuprinse terenurile cu destinația de curți, aflate sau nu în proprietatea unor persoane fizice sau juridice.

În acest context, e necesară asigurarea unui mediu sănătos și a accesului liber pentru recreere în spațiile verzi care sunt proprietate publică.

Primăria Sectorului 3 și în egală măsură agenții economici, persoane fizice sau juridice care dețin terenuri au obligația de a asigura întreținerea și salubrizarea acestora. În decursul unui an, periodic se desfășoară operațiuni de tundere a vegetației și eliminare a deșeurilor menajere și nu numai.

Fiecare cetățean poate contribui la amenajarea spațiilor verzi, Primăria Sectorului 3 vine doar în sprijinul comunității cu o propunere de parteneriat, reglementată prin „Regulamentul privind salubrizarea terenurilor virane și amenajarea spațiilor verzi aferente condominiilor”.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul instituției, www.primarie3.roaici.