sector 3
Presă

Ce faci cu deșeurile din construcții sau renovări, ca să eviți amenzile

19.02.2024
Ce faci cu deșeurile din construcții sau renovări, ca să eviți amenzile

La nivelul Sectorului 3 este disponibil un serviciu gratuit de ridicare a deșeurilor provenite din construcții, în limita a 30 de saci pe an pentru fiecare adresă.

Reamintim că abandonarea deșeurilor din construcții pe domeniul public atrage luarea măsurilor legale, conform normelor în vigoare.

Weekendul trecut a fost aplicată o amendă de 6.000 de lei unui cetățean care a depozitat pe bulevardul Decebal peste 50 de saci cu deșeuri din construcții, fără să aibă contract cu o societate autorizată pentru ridicarea acestora.

 

Ridicarea obiectelor voluminoase

Echipe ale Direcției Generale de Salubritate Sector 3 ridică obiecte uzate de mari dimensiuni (de exemplu: mobilier, saltele, uși, alte obiecte voluminoase), DEEE-uri (frigidere, cuptoare, alte echipamente electronice sau electrocasnice), doar în urma unei solicitări făcute în prealabil. 

 

Cum se face programarea pentru ridicarea deșeurilor

Primăria Sectorului 3 încurajează utilizatorii casnici (persoane fizice și asociații de proprietari) să sune la numerele de telefon 0720.777.511, 0720.777.512, 0720.777.513, 0720.777.514 și 0720.777.515, pentru orice sesizare sau serviciu privind salubritatea.

Utilizatorului i se aduce la cunoștință că solicitarea a fost preluată și urmează să fie contactat de către un reprezentant al Direcției Generale de Salubritate Sector 3 pentru efectuarea unei programări în vederea ridicării deșeurilor în maximum 72h.

 

Ridicarea deșeurilor cu titlu gratuit

Deșeurile voluminoase se vor ridica cu titlu gratuit, în limita a 2,5 m³ – echivalentul unei platforme – o dată pe lună pentru fiecare adresă.

Serviciul este conceput pentru a încuraja practicile responsabile de eliminare a deșeurilor și pentru a menține curățenia și ordinea în spațiile publice.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro