sector 3
Presă

Sectorul 3, preferat de cupluri: 150 de căsătorii în acest an!

21.02.2024
Sectorul 3, preferat de cupluri: 150 de căsătorii în acest an!

erviciul Starea Civilă din Sectorul 3 a înregistrat de la începutul acestui an 150 de căsătorii. În luna februarie, 52 de cupluri au spus „da” în faţa Ofiţerului de Stare Civilă.

Reamintim că Primăria Sectorului 3 a implementat în anul 2018 sistemul de programare online a căsătoriei civile, pe site-ul www.primarie3.ro.

Programările online se fac începând cu data de întâi a lunii anterioare celei în care urmează să se încheie căsătoria. Acestea se pot face doar între cetățenii români, dacă unul dintre soți are domiciliul/reședința în Sectorul 3.

 

Cum facem rezervarea pentru cununia civilă

 

 Pentru a face rezervare, tinerii completează data și ora la care doresc să aibă loc cununia civilă și vor specifica un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru confirmare. Vor completa în formularul electronic numele, adresa și CNP -ul fiecăruia dintre soți. După rezervare, tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată, cu confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la Serviciul de Stare Civilă (bd. Mircea Vodă nr. 5) pentru depunerea actelor.

Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerința legală ca ambii soți să se prezinte în termenul legal pentru a completa declarația de căsătorie și a depune actele necesare.

Prin procedura de programare online solicitantul este de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679.

Programarea căsătoriilor și transcrierea documentelor de stare civilă online fac parte din  strategia de digitalizare și transparentizare a activității derulată de Primăria Sectorului 3 cu scopul eficientizării relației dintre autoritate și cetățean.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro