sector 3
Presă

Investiție în Sectorul 3!  Prima sală de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani

13.05.2024
Investiție în Sectorul 3!  Prima sală de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani

Primăria Sectorului 3 a finalizat lucrările la sala de scrimă din incinta Școlii gimnazile nr. 195 Hamburg, unul dintre cele mai dezvoltate complexuri educaționale, unde învață peste 2.500 de elevi.

Proiectul a fost lansat public în anul 2021 printr-o conferință de presă la  care au participat multipla campioană olimpică și mondială la scrimă Ana Maria Brânză, secretarul general al Federației Române de Scrimă, Roxana Bârlădeanu, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

         Potrivit proiectului, construcţia rezultată reprezintă, în esenţă, supraetajarea clădirii existente prin transformarea unei terase circulabile, închisă în structura uşoară metalică, într-un etaj curent.

          În procesul de proiectare au fost implicaţi specialiştii Federaţiei Romane de Scrimă şi astfel, spaţiul util rezultat al sălii a fost dotat pentru maximizarea posibilităţii de folosire cu șase piste de competiţie şi opt piste de antrenament, având o capacitate totală de 14 piste. Aceasta înseamnă patru copii/pistă, adică 56 de tineri se pot antrena simultan (maximal).

În urma implementării proiectului, în cadrul a 1.150 mp construiţi a fost înglobată o sală de sport cu suprafaţa utilă de 891.46 mp, respectiv spaţii complementare, necesare bunei funcţionări, astfel: casa scării, holuri, birou administraţie dotat cu spaţiu vitrat de supraveghere către sala de scrimă, grupuri sanitare, boxă curăţenie, depozitări şi bineînţeles, vestiare corect echipate şi

 dimensionate, respectiv grupuri sanitare pentru sportivi, diferenţiate pe sexe.

           Studiul de fezabilitate a inclus şi scenarii alternative de folosire a spaţiului rezultat, verificând conformitatea noii săli de sport cu posibilitatea de utilizare ca teren de sport multi-funcţional (baschet, handbal, mini-fotbal), respectiv sala de sport multi-funcțională, în funcţie de dotări. Este, de asemenea, important de menţionat că structura propusă (metalică), care se dezvoltă pe perimetru, generează un open-space care poate fi cu uşurinţă adaptat oricărui tip de sport, având deja înălţimea optimă, sistem de iluminat conform legislaţiei în vigoare, sisteme de ventilaţie, încălzire şi răcire prevăzute.

          „Prima sală de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani este gata și se află în Sectorul 3, la Școala nr. 195. Aici se va face performanță, vor fi descoperite viitoarele talente, aici se vor antrena cei care vor urca pe podiumurile marilor competiții mondiale. Țin să mulțumesc pentru colaborare Federației Române de Scrimă și Anei-Maria Brânză Official, pentru inițiativă și asistența acordată pas cu pas până când acest proiect a devenit realitate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

          La aproximativ trei ani de la lansarea proiectului, campioana olimpică și mondială la scrimă Ana Maria Brânză, în prezența primarului Robert Negoiță, lansează în spațiul recent finalizat prima provocare la un duel de scrimă și setează un obiectiv ambițios: primul campion care va pleca din această sală.

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro

Click pentru a deschide imaginea