sector 3
Presă

Primăria Sectorului 3 dă tinerilor putere de decizie! Noul Consiliu Local al Tinerilor Sector 3, învestit

18.06.2024
Primăria Sectorului 3 dă tinerilor putere de decizie! Noul Consiliu Local al Tinerilor Sector 3, învestit

Primăria Sectorului 3 a marcat ieri, 17 iunie, începutul unui nou mandat pentru Consiliul Local al Tinerilor. Cu această ocazie, Consiliul Local al Tinerilor Sector 3 a fost învestit, cu participarea reprezentanților din partea instituției. Acesta este format din 40 de elevi din cadrul tuturor liceelor din Sectorul 3, care vor lua decizii și vor implementa proiecte pentru generația pe care o reprezintă.

          Tinerii au fost aleși în mod democratic de colegii lor, din rândul a 6000 de elevi din clasele a IX-a și a X-a, în urma alegerilor desfășurate în data de 6 iunie.

 

Structură în oglindă

 

          Consiliul Local al Tinerilor Sector 3 va funcționa pe structura clasică a instituțiilor publice mamă, având în componență comisii de specialitate. În cadrul comisiilor înființate membrii vor iniția proiecte în numele consiliului local al tinerilor, dar și în numele Primăriei Sectorului 3.

 

Inițiative benefice și minți deschise

 

Fiecare tânăr nou ales în consiliu a depus un jurământ și a promis să respecte legea și să pună în practică inițiative benefice pentru comunitatea elevilor

din Sectorul 3. Printre planurile acestora s-a regăsit dorința de a implementa proiecte precum introducerea unei mese calde în școli, modernizarea sălilor de curs sau dezvoltarea unor programe de mentorat.

Prin proiectul Consiliul Local al Tinerilor, Primăria Sectorului 3 oferă elevilor putere de decizie prin responsabilizarea și lansarea unei provocări pentru noua generație. Astfel, tinerii au șansa de a-și face vocea auzită și de a schimba în bine lucrurile care îi afectează la nivelul instituțiilor de învățământ. 

           

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro