sector 3
Presă

Infrastructura școlară din Sectorul 3 ia avânt!

05.07.2024
Infrastructura școlară din Sectorul 3 ia avânt!

 

 

          Primăria Sectorului 3 desfășoară în prezent lucrări complexe de consolidare seismică și renovare energetică la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș”.

          În funcție de particularitățile fiecărei unități școlare, soluțiile vizează acele puncte vulnerabile găsite la expertizarea clădirii. În cazul școlii „Nicolae Labiș”, pe lângă modernizare și creșterea performanței energetice s-a constatat că sunt necesare inclusiv intervenții pentru consolidarea seismică.

Școala „Nicolae Labiș” este una dintre multele unități de învățământ pe care le reabilităm. Doar această școală are nevoie și de consolidare. Corpul vechi de clădire nu ar fi rezistat la un eventual seism, după cum ne-au spus specialiștii, și necesită consolidare. Se face această consolidare, cu bani europeni, însă demersul necesită timp, fiind mai migălos. Vestea bună vine de la constructori care ne-au promis că în această toamnă va fi gata. Avem noroc cu noul corp de clădire care a dublat capacitatea școlii și care ne permite acum să desfășuram activitatea în condiții normale. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar este un demers absolut necesar”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Creșterea gradului de participare a elevilor la procesul educațional

Reamintim că infrastructura școlară din Sectorul 3 este într-un proces alert de îmbunătățire și extindere prin construirea unor complexuri sau corpuri de clădiri noi.

          Cu un grad de populare ridicat, automat cererea pentru locurile în unitățile de învățământ este în creștere de la an la an. Una dintre soluțiile identificate a fost ridicarea unor corpuri noi la clădirile existente.

Extinderea unor corpuri de clădire existente

Este și cazul Grădiniței nr. 187, una dintre cele mai solicitate unități preșcolare din Sectorul 3. Aici noul corp de clădire va permite suplimentarea capacității cu peste 300 de locuri atât pentru creșă, cât și pentru grădiniță, pentru a veni în sprijinul familiilor din zonă.

Construcția va asigura accesibilitate persoanelor cu dizabilități și va respecta standardul nZEB. Acesta este noul standard de eficiență energetică a clădirilor și reprezintă unul dintre pilonii folosiți pentru atingerea obiectivelor climatice asumate la nivel european.

Construirea din temelii a unor complexuri educaționale

De asemenea, Primăria Sectorului 3 construiește din temelii complexurile educaționale „Decebal” și „Victor Brauner”.

Complexul Educațional „Victor Brauner” va acoperi o mare parte din cerere, punând la dispoziția elevilor 450 de locuri în 15 săli de clasă. Va fi dotat cu laboratoare, sală multimedia, bibliotecă, sală de sport, iar la exterior vor fi amenajate miniparcuri și spații destinate activităților educaționale în aer liber.

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro