sector 3
Presă

A început Marea Reciclare din Sectorul 3

09.09.2022
A început Marea Reciclare din Sectorul 3

A început campania de reciclare a deșeurilor electronice, electocasnice și electrice (DEEE), derulată de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Red Point, Direcția de Salubritate Sector 3 și Eco Life Style.

Campania pune la bătaie premii în valoare totală de 25.000 lei.

Cetățenii din sectorul 3 au la dispoziție un număr de opt centre fixe unde pot preda aparate vechi sau defecte, precum camere video, mixere de bucătărie, aspiratoare, frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat, radio-casetofoane, blendere, hote, televizoare, computere, laptopuri, telefoane mobile, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, prăjitoare de pâine, plite pentru gătit.

Unde se află centrele de colectare

Centrele au program de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.30, și sunt situate în următoarele zone:

 • intersecția bulevardelor Octavian Goga și Mircea Vodă
 • strada Releului nr. 4
 • intersecția bulevardului Nicolae Grigorescu cu strada Constantin Daniel
 • bd. Basarabia, în incinta Halei Laminor
 • intersecția străzii Colonel Iosif Albu cu bulevardul 1 Decembrie 1918
 • intrarea Odobești nr. 5-7
 • Calea Vitan nr. 154, în incinta ADPB
 • intersecția bulevardului 1 Decembrie 1918 cu aleea Barajul Iezeru

În cadrul campaniei de colectare, participanții vor primi câte un bilet pentru tombolă, dacă îndeplinesc una dintre condițiile următore: fie dacă depun deșeurile la unul dintre centrele noastre de colectare amintite mai sus, fie dacă solicită ridicarea de la domiciliu și depășesc 10 kg de deșeuri.

Pentru cantități mai mari de 10 kg de deșeuri, cetățenii pot solicita ridicarea gratuită de la domiciliu sunând la numărul de telefon 0775.262.250.

Ce premii vor fi

Tombola va avea următoarele premii:

 • 1 voucher valoric de 5.000 de lei
 • 1 voucher valoric de 3.000 de lei
 • 1 voucher valoric de 2.000 de lei
 • 15 vouchere valorice de 1.000 de lei fiecare

Campania, o necesitate în România

Deșeurile electronice, electrocasnice și electrice reprezintă aproximativ 6% din deșeurile unei comunități. Aruncarea lor la întâmplare sau păstrarea lor în casă, chiar dacă sunt defecte și nu mai pot fi folosite, dăunează grav mediului înconjurător și au efecte dăunătoare inclusiv asupra aerului pe care îl respirăm, ele având în componența lor metale grele sau gaze periculoase.

Potrivit unui studiu realizat la sfârsitul anului trecut de Reveal Marketing Research, 4 din 10 români nu reciclează deșeurile electronice, electrocasnice și electrice pentru că nu știu unde pot face acest lucru, 18% nu știu cum, iar 14% consideră că ar trebui să fie recompensați.

În anul 2020 totalul deșeurilor de echipamente electrice și electronice a crescut cu 38%. Din păcate, mai puțin de 20% dintre acestea sunt reciclate. Odate ajunse la gropile de gunoi, fără să fie reciclate corespunzător, elementele toxice din aceste deșeuri rămân în aer pe o rază de sute, chiar mii de kilometri. Mai mult, ele pot contamina grav solul cu metale grele, care rămân în pământ timp îndelungat și afectează hrana noastră de zi cu zi.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro