sector 3
Presă

Continuă montarea panourilor fotovoltaice în Sectorul 3

07.02.2024
Continuă montarea panourilor fotovoltaice în Sectorul 3

          Asociațiile de proprietari din Sectorul 3 ale căror blocuri au fost deja reabilitate termic se pot înscrie în programul ce vizează montarea panourilor fotovoltaice.

           La blocurile ce sunt acum în reabilitare sau urmează să fie anvelopate, lucrările sunt incluse din start pentru că noul program privind creșterea performanței energetice, derulat de Primăria Sectorului 3, prevede și montarea de panouri fotovoltaice pe terasele blocurilor.  

 

Panouri fotovoltaice- siguranță, economie, sustenabilitate!

          În contextul creșterii costurilor pentru energie, aceste sisteme alternative prezintă multiple avantaje precum reducerea facturilor la energie, producerea/ consumarea de energie verde. Energia „verde” produsă va fi folosită pentru iluminarea spațiilor comune, dar și pentru lifturi. De asemenea, surplusul de energie generat va aduce venituri semnificative asociaților de proprietari. Un beneficiu suplimentar al panourilor este că acestea, acoperind terasa blocului, protejează de razele UV.

          În perioada 2013-2023, în Sectorul 3 au fost reabilitate peste 1600 de blocuri, mai multe decât în toată țara la un loc, raportat la același interval. Acest lucru îmbunătățește confortul locuitorilor și contribuie la reducerea consumului de energie, dar și la protecția mediului.

 

„Harta Reabilitării Termice din Sectorul 3”- un barometru pentru stadiul lucrărilor de reabilitare termică

Reamintim că de la finalul lunii ianuarie este activă „Harta Reabilitării Termice din Sectorul 3”, o aplicație ce oferă fiecărui cetățean posibilitatea de a vedea în timp real progresul acestor lucrări de reabilitare, de a vedea blocurile deja reabilitate sau de a afla informații despre blocuri și despre programele de finanțare viitoare.

Îndrumare pentru asociațiile de proprietari la înscrierea în program

          Asociațiile de proprietari se pot înscrie pentru montarea de panouri fotovoltaice sau pot solicita informațiile de care au nevoie la adresa de e-mail investitiiachizitii@primarie3.ro.

           

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro