sector 3
Presă

În căutarea unui job în industria muzicală? Peste 100 de liceeni din Sectorul 3 au vizitat importante case de producție

22.11.2023
În căutarea unui job în industria muzicală? Peste 100 de liceeni din Sectorul 3 au vizitat importante case de producție

 

 

Peste 100 de elevi din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Alighieri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 au vizitat luna aceasta unele dintre cele mai importante case de producție.

Și meseriile din industria muzicală se învață

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise și Hahaha Production și-au deschis pentru ei porțile. Profesioniști în domeniu, printre care Tudor Chirilă și colegii săi din trupa „Vama”, le-au fost mentori pentru o zi și le-au prezentat oportunitățile de carieră din industria muzicală.

 

Din secretele „industriei muzicale”, direct de la sursă

Tinerii au descoperit studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare a unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său. Au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele.

Alături de Tudor Chirilă și de colegii săi din trupa „Vama” liceenii s-au implicat în procesul de creație a unui cântec. Au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale.

Proiectul „Industria muzicală - Oportunități pentru viitor” a fost finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local. Acesta a fost derulat de Asociația Indiero a producatorilor și editorilor muzicali independenți din România.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro