sector 3
Presă

Mai sunt patru zile în care se pot depune propuneri de proiecte cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 3

29.03.2024
Mai sunt patru zile în care se pot depune propuneri de proiecte cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 reamintește ONG-urilor și unităților de cult care doresc să depună cerere de finanțare nerambursabilă că apelul de proiecte este deschis până luni, 1 aprilie, ora 16.00.

          Autoritatea locală sprijină și în acest an inițiativele comunitare în domenii precum educație, tineret și sport, prin alocarea de finanțare nerambursabilă. 

Astfel, se primesc propuneri de proiecte în vederea obținerii de fonduri nerambursabile de la bugetul local pentru domeniile:

- proiecte educative;

- proiecte de tineret;

- proiecte sportive aferente programului de utilitate publică „Sportul pentru toți”;

- proiecte sportive aferente programului de utilitate publică „Promovarea sportului de performanță”.

 

Depunerea propunerilor de proiecte pentru anul în curs

          Documentația pentru elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte, precum și calendarul procedurii de atribuire, pot fi accesate pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea Informații Utile – Finanțări ONG, link de acces:

https://www.primarie3.ro/index.php/informatii_publice/finantari_ong.

Menționăm că procedura aplicată pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă este prevăzută de art. 6 din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

 

Fonduri nerambursabile în sprijinul proiectelor propuse pentru anul 2024

Pentru anul acesta, în bugetul local al Sectorului 3 au fost prevăzute următoarele fonduri cu finanțare nerambursabilă:

  • 1.950.000 lei pentru proiecte educative, reprezentând cofinanțarea a 30 proiecte;
  • 650.000 lei pentru proiecte de tineret, reprezentând cofinanțarea a zece proiecte;
  • 650.000 lei pentru proiecte sportive, aferente programului de utilitate publică „Sportul pentru toți”, reprezentând cofinanțarea a zece proiecte;
  • 3.000.000 lei, pentru proiecte sportive, aferente programului de utilitate publică „Promovarea sportului de performanță”, reprezentând cofinanțarea a zece proiecte.

         

         

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro